Nenad Čanak traži novi ustav

Izvor: Kurir, Beta, Tanjug, 15.Dec.2008, 06:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nenad Čanak traži novi ustav

NOVI SAD - Predsednik LSV Nenad Čanak poručio je juče u Novom Sadu da LSV neće odustati od pune autonomije pokrajine, koja bi bila garantovana novim ustavom Srbije. - Vojvodina nije problem nego rešenje. O njoj smo 1999. govorili kao o republici u federalnoj Srbiji, a danas govorimo o autonomnoj pokrajini u evropskoj Srbiji - rekao je Čanak. On je ponovio da postoji pet elemenata te autonomije - zakonodavna, izvršna i sudska vlast, pravo na imovinu i izvorni prihodi.

Nastavak na Kurir...






Povezane vesti

LSV: "Republika Vojvodina" prošlost

Izvor: B92, 15.Dec.2008

Beograd -- "Vojvodinu Republiku" je pregazilo vreme, izjavio je Nenad Čanak, koji je na 6. kongresu stranke ponovo izabran da vodi Ligu socijaldemokrata Vojvodine..."U našoj pretprošloj državi 1999. predlagao sam da se napravi ustavni okvir u kojem bi Srbija imala dve republike - Kosovo i Vojvodinu,...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.