Nemački sud: Kuvajt ervejz imao pravo da ne primi Izraelca u avion

Izvor: Radio 021, 16.Nov.2017, 21:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nemački sud: Kuvajt ervejz imao pravo da ne primi Izraelca u avion

Sud u Nemačkoj ocenio je danas da je aviokompanija Kuvajt Ervejz imala pravo da jednom izraelskom putniku ne obezbedi let, navodeći da "nije reč o diskriminaciji već o poštovanju kuvajtskog zakona".

Kompanija nije dužna da ispuni ugovor ako nije u skladu sa zakonom njene zemlje, jer bi u protivnom kršila taj zakon, naveo je sud u Frankfurtu.

Putnik iz Izraela tužio je aviokompaniju jer nije htela da ga primi na let od Frankfurta do Bangkoka sa presedanjem u Kuvajtu. >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << Pozivajući se na kuvajtski zakon iz 1964. godine, aviokompanija je navela da ne može da izadje u susret izraelskom putniku, jer Kuvajt ne priznaje Izrael i nema nikave trgovinske i druge veze s tom zemljom.

Jevrejsko udruženje u Nemačkoj reagovalo je na sudsku odluku navodeći da je "nepodnošljivo da jedna strana kompanija koja deluje prema svojim zakonima, duboko nacionalističkim i antisemitskim, može da bude aktivna u Nemačkoj". To udruženje je dodalo da kuvajtski zakon o bojkotu Izraela podseća na "najstrašnije trenutke progona Jevreja za vreme nacional-socijalizma".

Autor: Beta

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

Nemački sud: Kuvajt ervejz može da zabrani let Izraelcima

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 16.Nov.2017

Nemački sud u Frankfurtu je presudio da je “Kuvajt ervejz” (Airways) imao pravo da odbije da primi u avion izraeslkog građanina zbog njegovog državljanstva. Jevrejske grupe ističu da ovakva presuda odobrava antisemitizam, prenosi Rojters. Sud je oceno da je kuvajtski avioprevoznik samo poštovao...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.