Izvor: Radio 021, 14.Dec.2020, 17:23

Nemačka pozvala građane da se odreknu božićne kupovine

Nemačka vlada pozvala je građane da se odreknu božićne kupovine, dva dana pre nego što će zemlja ući u potpuno "zaključavanje" uz zatvaranje većine prodavnica, pooštrena pravila socijalnog distanciranja i prelazak na onlajn nastavu.

"Želim i nadam se da će ljudi kupovati samo ono što im je zaista potrebno, poput namirnica", rekao je kasno sinoć ministar ekonomije Peter Altmajer i dodao da će stavljanje infekciju pod kontrolu što pre, biti bolje za sve. >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 <<

Kancelarka Angela Merkel i guverneri 16 nemačkih pokrajina dogovorili su se juče da pojačaju mere zaključavanja zemlje od srede i do 10. januara, kako bi zaustavili eksponencijalni rast broja obolelih od kovid-19.

Merkel je rekla da postojeća ograničenja koja su uvedena u novembru nisu značajno smanjila broj novih infekcija. Poslednjih nedelja Nemačka beleži sve više zaraženih i umrlih. Danas je nemački centar za kontrolu bolesti prijavio 16.362 novih slučajeva, što je oko 4.000 više nego pre nedelju dana.

Institut Robert Koh prijavio je 188 novih smrtnih slučajeva, pa je ukupan broj umrlih 21.975. Zabranjena je i prodaja vatrometa koji se tradicionalno koristi za proslavu Nove godine, kao i javna okupljanja na otvorenom u novogodišnjoj noći.

Autor: Beta

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.