Izvor: Radio 021, 23.Nov.2019, 18:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nemačka polako ostaje bez nosača pogrebnih kovčega

Nosači kovčega umiruća su vrsta kada je reč o radnoj snazi u Nemačkoj, a praznine popunjavaju penzioneri i studenti, upozoravaju pogrebnici.

Njihov nedostatak još nije doveo do odlaganja sahrana.

Nekada je bilo uobičajeno da prijatelji ili rođaci preuzmu taj zadatak dok su porodice živele blizu. Sada penzioneri ili studenti koji žele dodatno da zarade rade kao nosači kovčega.

Stariji nosači imaju, pak, svojih problema, kaže Michael Wasch iz pogrebnog >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << preduzeća "Weber" u Dortmundu. Ljudi su danas znatno teži i zajedno s cvećem i sandukom, šest nosača često mora da podigne 200 kilograma.

U Nemačkoj pogrebna preduzeća ne zapošljavaju svoje nosače jer im se to finansijski ne isplati. Osim toga, broj polaganja urni nakon kremiranja značajno je porastao na oko 70 odsto, saopštio je Federalni savez nemačkih pogrebnika. U tim slučajevima urnu obično nosi sveštenik ili član porodice.

Autor: Fena

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.