Izvor: Radio 021, 04.Mar.2021, 15:45

Nemačka odobrila vakcinu Astrazeneke za starije od 65 godina

Nemačka komisija za vakcine odobrila je vakcinu Astrazeneka za osobe starije od 65 godina.

"Komisija za vakcine sada preporučuje vakcinu protiv virusa korona Astrazeneka i osobama starijim od 65 godina. Ovo su dobre vesti za starije ljude koji čekaju vakcinu", rekao je ministar zdravlja Jens Špan.

Nemačka je ranije izjavila da nema dovoljno podataka za odobravanje vakcine za starije ljude, ali je promenila svoj stav nakon nedavnih studija.

"Novi >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << podaci takođe pokazuju da je vakcina još efikasnija kada se prva i druga doza daju u razmaku od 12 sedmica", rekao je Špan.

Dve sedmice nakon što je prva isporuka od 1,45 miliona doza vakcine Astrazeneka stigla u Nemačku, primenjeno je samo 270.986, prema podacima koje je prikupio Institut "Robert Koh".

Autor: Agencije

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.