Izvor: Luftika.rs, 14.Okt.2020, 17:56

Nema ničeg lepšeg od tradicionalnog srpskog doručka spremljenog na italijanski način

Svi nutricionisti su saglasni da je doručak najvažniji obrok u danu i da je kvalitetan i “jak” obrok najbolji način da uspešno započnete dan.
Jaja sa slaninom čest su prizor na srpskim trepezama i nesumnjivo su dobar izbor za početak dana. Međutim, jaja sa slaninom na italijanski način dobijaju sasvim drugu dimenziju.
Sastojci: 150 ml mleka 10 gr suvog kvasca oko 150 gr brašna so 30 ml ulja 50 gr slanine 3 jaja 50 gr sira Priprema: Napravite testo. Pomešajte mleko, brašno >> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs << , suvi kvasac i so. Umesite dobro i ostavite da testo nadođe oko 45 minuta.
Slaninu ispržite da bude reš, razvaljajte testo, stavite u nauljen pleh. Napravite mala udubljenja za jaja, stavite jaja u svako udubljenje.
Okolo stavite slaninu, dodajte rendani kačkavalj, pecite na 200 Celzijusa oko 15 minuta.

Doktor Solaković o važnosti doručka: Kod nas je prvo kafa, cigara i gledate u nebo

Nastavak na Luftika.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.