Izvor: Luftika.rs, 14.Okt.2020, 17:56
Nema ničeg lepšeg od tradicionalnog srpskog doručka spremljenog na italijanski način
Svi nutricionisti su saglasni da je doručak najvažniji obrok u danu i da je kvalitetan i “jak” obrok najbolji način da uspešno započnete dan.
Jaja sa slaninom čest su prizor na srpskim trepezama i nesumnjivo su dobar izbor za početak dana. Međutim, jaja sa slaninom na italijanski način dobijaju sasvim drugu dimenziju.
Sastojci:
150 ml mleka
10 gr suvog kvasca
oko 150 gr brašna
so
30 ml ulja
50 gr slanine
3 jaja
50 gr sira
Priprema:
Napravite testo. Pomešajte mleko, brašno >> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs << , suvi kvasac i so. Umesite dobro i ostavite da testo nadođe oko 45 minuta.
Slaninu ispržite da bude reš, razvaljajte testo, stavite u nauljen pleh. Napravite mala udubljenja za jaja, stavite jaja u svako udubljenje.
Okolo stavite slaninu, dodajte rendani kačkavalj, pecite na 200 Celzijusa oko 15 minuta.
Doktor Solaković o važnosti doručka: Kod nas je prvo kafa, cigara i gledate u nebo