Nelt: Beograd na vodi konfiskovao našu imovinu

Izvor: Radio 021, 12.Jun.2017, 21:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nelt: Beograd na vodi konfiskovao našu imovinu

Kompanija Nelt danas je saopštila da joj je bez naknade konfiskovan skladišni prostor na lokaciji gde se realizuje projekat Beograd na vodi.

Objekat te kompanije u Travničkoj ulici je, kako je navedeno, u petak, 9. juna konfiskovan, a u toku je njegovo rušenje.

"Postupak oduzimanja naše imovine, iako formalno pravno sproveden kao postupak eksproprijacije, faktički je postupak konfiskacije, s obzirom da je privatna imovina oduzeta bez naknade, u ime i za račun >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << drugog pravnog lica pod formom javnog interesa", piše u saopštenju Nelta.

Objašnjeno je da je Zakon o utvrđivanju javnog interesa i posebnim postupcima eksproprijacije i izdavanja građevinske dozvole radi realizacije projekta Beograd na vodi, leks specijalis, donet u vreme kada je Republika Srbija kao korisnik eksproprijacije, bila jedini osnivač i vlasnik preduzeća Beograd na vodi sa 100 odsto državnim kapitalom, a da je rešenje o eksproprijaciji imovine Nelta doneto posle 21. avgusta 2015. godine, u vreme kada je Srbija bila manjinski vlasnik tog preduzeća sa 32 odsto udela.

Dodaje se da se od tog datuma radi isključivo o privatnom interesu firme BWCI iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, kao većinskom vlasniku preduzeća Beograd na vodi.

"Upozoravamo javnost da je na ovaj način sprovedena faktička konfiskacija naše imovine, odnosno oduzimanje iste bez naknade od strane države, što ukazuje da živimo u vremenima za koja smo mislili da su daleko iza nas, i da privatna svojina nije temelj našeg pravnog poretka i državnog uređenja", navodi se u saopštenju Nelta.

Nelt se bavi distribucijom proizvoda, logistikom i marketingom i vlasnik je mesne industrije Neoplanta i Javnih skladišta Subotica. U Srbiji posluje 25 godina i zapošljava 1.700 ljudi, a partner je najvećim stranim i domaćim kompanijama.

Autor: Beta

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.