Nekoliko hiljada Italijana na ulicama protiv fašizma

Izvor: Radio 021, 09.Dec.2017, 19:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nekoliko hiljada Italijana na ulicama protiv fašizma

Nekoliko hiljada ljudi okupilo se danas u italijanskom gradu Komu na skupu vladajuće Demokratske partije protiv povratka fašizma.

U tom mestu su desničarski ekstremisti nedavno prekinuli sastanak nevladinih organizacija o smeštaju za migrante, a ranije ove nedelje su pripadnici neofašističke partije napali prostorije jednog liberalnog lista u Rimu.

Posleratni italijanski ustav, usvojen nekoliko godina posle pada Musolinija, zabranjuje sve fašističke organizacije.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << />
Navodeći ustav, predsednica parlamenta Laura Boldrini rekla je na skupu da je "dužnost svih demokratskih snaga, civilnog društva, građana" da se suprotstave fašizmu.

Opozicioni populistički Pokret pet zvezdica je odbio učešće na skupu. Oni su prema anketama vodeća partija pred izbore 2018.

Autor: Beta

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.