Izvor: Radio 021, 06.Jun.2020, 15:00

Nedelja za nama u fotografijama: Zapanjujuće slike događaja širom sveta

Izbor fotografija iz sveta sa događaja o kojima se najviše izveštavalo prve nedelje juna.

Ovako je svet izgledao prve nedelje juna 2020. godine, kroz objektive foto-reportera širom sveta.

Elijah Nouvelage / Getty ImagesŽena na protestima u Atlanti, Džordžiji. Demonstracije se odvijaju širom Amerike, zbog ubistva Afroamerikanca Džordža Flojda, kojeg je privela policija u Mineapolisu. Neki protesti su prerasli u nasilne - zapaljeni su policijski automobili, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << a mnoge radnje su opljačkane u više gradova.Daniel Leal-Olivas / AFPDemonstranti u Londonu su okružili policijski auto tokom protesta protiv rasizma, koji je organizovan u znak solidarnosti sa onim koji se odvijaju u Ameerici.Brendan Smialowski / AFPAmerički predsednik Donald Tramp drži Bibliju u rukama, ispred crkve Svetog Jovana u blizini Bele kuće u Vašingtonu. Pre nego što je pozirao za sliku, policija je rasterala obližnje demonstrante koristeći suzavac i gumene metke.Bill Ingalls / Nasa Lansiranje zajedničke misije kompanije Spejs Iks i Nase uhvaćeno je na ovoj infrared fotografiji. Ovo je prva potpuno američka posada koja je odletela u orbitu još od povlačenja Spejs Šatl Programa 2011. godineDavid Ramos / Getty ImagesZdravstveni radnici izveeli su pacijenta pored mora ispred bolnice del Mar u Barseloni. To je sve češća praksa u ovoj bolnici, koja je uvedena da bi se humanizovala intenzivna nega Kovid-19 pacijenataCarlos Castro / Europa PressDemonstracije radnika u Španiji posle najave otpuštanju 534 radnika iz dve fabrike u San Sibrau.Jane Barlow / PA MediaMuškarac preskače vijaču na ulici u Edinburgu, nakon što su mere zabrane kretanja u Škotskoj ublaženeBiju Boro / AFPŽena nosi hranu za stoku prolazeći pored jata roda koje stoje na planini đubreta najveće deponije na severoistoku Indije.Alexey Pavlishak / Getty ImagesŽena slika selfi u blizini mesta gde se proizvodi so na jezeru Sasik Sivaš, na Krimu.

Autorska prava su naznačena na svim fotografijama

Autor: BBC News na srpskom

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

Nedelja za nama u fotografijama: Zapanjujuće slike događaja širom sveta

Izvor: B92, 06.Jun.2020

Izbor fotografija iz sveta sa događaja o kojima se najviše izveštavalo prve nedelje juna...Ovako je svet izgledao prve nedelje juna 2020. godine, kroz objektive foto-reportera širom sveta...Autorska prava su naznačena na svim fotografijama..Izvor: BBC News na srpskom

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.