Izvor: Radio 021, 20.Okt.2019, 10:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nedelja za nama u fotografijama

Izbor najboljih fotografija snimljenih prošle sedmice širom sveta.

Pred vama je izbor nekih od najupečatljivijih scena koje su fotografisane širom sveta protekle sedmice.

Delil Souleiman/AFPŽena pokriva lice rukom blizu sirijskog kurdskog grada Ras al Ain, na granici sa Turskom. Iza nje je požar od zapaljenih guma koji smanjuje vidljivost turskih ratnih aviona. Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan krenuo je u ofanzivu protiv kurdskih snaga nakon što je >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << predsednik Donald Tramp objavio da povlači američke snage iz sirijskog pograničnog područja.Christopher Furlong/GettyDeca se igraju u masliniku ispred izbegličkog kampa Morija u Mitileni, u Grčkoj. Kamp u Moriji sagrađen je za 3.000 ljudi, ali sada je u njemu mnogo više ljudi, pa se kamp proširio i na susedne maslinjake.Njeri Mwangi/ReutersLjudi slave dok Eliud Kipčoge trči maraton u Najrobiju. Kenijac Kipčoge, svetski rekorder, postao je prvi trkač koji je maraton istrčao sa vremenom ispod dva sata.Samir Hussein/Pool/ReutersVojvoda i vojvotkinja od Kembridža posetili su naselje naroda Kalaša u Čitralu, u Pakistanu, tokom kraljevske turneje.Carlos Jasso/ReutersInženjerka za svemirska odela Kristin Dejvis nosi svemirsko odelo tokom predstavljanja u sedištu kompanije NASA u Vašingtonu. Odelo napravljeno za hodanje po mesecu, dizajnirano je tako da omogući veću pokretljivost i kako bi se u njega udobno uklopili oba pola svih veličina.Nhac Nguyen/AFPSkupljači otpada prevoze plastični otpad na reciklažu u predgrađe Hanoja u VijetnamuStefan Rousseau/PABritanski premijer Boris Džonson i Žan-Klod Junker, predsednik Evropske komisije, rukuju se uoči samita Evropskog saveta u Briselu.Victoria Jones/WPA Pool/GettyKraljica Elizabeta i princ Čarls, princ od Velsa, prisustvuju otvaranju parlamenta u Vestminsterskoj palati u Londonu.Oli Scarff/AFPPublika uživa dok gleda u umetničku instalaciju pod nazivom Gaja koju je kreirao Luka Džerom, u sali Blekpul Tauer, u okviru britanskog festivala vizuelnih umetnosti Lajtpul.

Sve fotografije podležu autorskim pravima.

Autor: BBC News na srpskom

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.