Izvor: Radio 021, 03.Jan.2020, 10:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Navijači protestovali ispred Ambasade Crne Gore u Beogradu

Stotine navijača sinoć su protestovale ispred Ambasade Crne Gore u centru Beograda.

Posle košarkaške utakmice u kojoj je Crvena zvezda pobedila Bajern iz Minhena, navijači su masovno došli ispred poslovne višespratnice u kojoj je i Ambasada u Knez Mihailovoj ulici i protestovali zbog donošenja Zakona o slobodi veroispovesti u Crnoj Gori. Pozvali su ostale navijačke grupe da im se pridruže na protestu 17. januara.

Navijači su ispred zgrade u kojoj su na višim >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << spratovima prostorije Ambasade, ispaljivali pirotehniku, gadjajući više puta raketama za vatromet zastavu Crne Gore koja se nalazi na najvišem spratu zgrade.

Nosili su plakat-zastavu s likom Njegoša, a pred odlazak su u ulaz zgrade nagurali transparent na kojem se pretpostavlja da piše "Crna Gora i Srbija jedna familija", ali policija nije dopustila da se pridje i vidi da li je to taj transparent koji je bio istaknut na tribini tokom utakmice.

Širom Crne Gore hiljade vernika Srpske pravoslavne crkve (SPC) i drugih gradjana i sinoć su protestovale zbog usvajanja Zakona o slobodi veroispovesti kojim se, kako smatraju, ugrožavaju prava SPC i Srba. U hramovima SPC širom Crne Gore gradjani se okupljaju svake večeri, kako bi iskazali protivljenje nedavno usvojenom zakonu.

Protestne povorke su sinoć protekle mirno.

Autor: Beta

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.