Izvor: Radio 021, 13.Mar.2021, 18:19

Navaljni prebačen na nepoznatu lokaciju?

Ruski opozicionar Aleksej Navaljni premešten je iz zatvorske kolonije u centralnoj Vladimirskoj oblasti, na nepoznatu lokaciju, objavljeno je na njegovom Tviter nalogu u kojem se poziva na informacije njegovog advokata.

Navaljni je krajem februara iz Moskve sproveden u Zatvorsku koloniju broj 2 u mestu Pokrov.

Kolonija u koju je Navaljni prebačen sprovodi "uobičajena pravila", što znači da su zatvorski uslovi manje strogi i da je namenjena zatvorenicima koji su prvi >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << put kažnjeni i to za lakša krivična dela, a kaznu tamo trenutno izdržava oko 800 lica.

Moskovski sud je u februaru osudio Navaljnog na dve i po godine zatvora, pošto mu je preinačio uslovnu kaznu iz decembra 2014. u zatvorsku, jer se nije na vreme javio nadležnom organu dok se u Nemačkoj oporavljao od navodnog trovanja.

Autor: Hina

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.