Izvor: Radio 021, 08.Dec.2019, 23:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Naučnici tvrde da je moguće zatrudneti kad ste već trudni

Žena može da zatrudni dok je trudna i to retko stanje, koje podrazumeva začeće drugog fetusa, naziva se "superfetacija", piše "Bright Side" pozivajući se na tvrdnje naučnika.

Majka, kao rezultat superfetacije, može dobiti dva blizanca različitog doba gestacije, a ponekad čak i dva različita datuma rođenja. Širom sveta je službeno dokumentovano 10 takvih slučajeva.

U slučaju superfetacije žena zatrudni tokom različitih menstruacija, a osim gestacijskog >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << doba, blizanci će biti različite težine, visine, pa čak i krvne grupe.

Kad je žena trudna, jajnici prestaju da puštaju jajašca u matericu jer hormoni šalju telu signal da se "pripremi" za rast deteta. Međutim, kada dođe do superfetacije, jajnici stvaraju i oslobađaju još jedno jajašce koje se takođe može oploditi.

Poslednji slučaj se dogodio u Australiji kada je Kejt Hil zatrudnela dva puta u roku od deset dana. Rodila je devojčice Šarlotu i Oliviju koje su klasifikovane kao blizankinje. Međutim, vremenska razlika između njihovog začeća bila je 10 dana.

Autor: Klix.ba

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.