Izvor: Luftika.rs, 25.Maj.2020, 11:38

Nastavnica u Podgorici dobila otkaz jer je đacima objašnjavala zašto treba da idu na litije

Crnogorsko Ministarstvo prosvete saopštilo je da je nastavnica fizičkog vaspitanja u podgoričkoj osnovnoj školi pre tri meseca dobila otkaz jer je na času đake, između ostalog, učila da crnogorska nacija ne postoji i objašnjavala im zašto treba da idu na litije koje je organizovala Srpska pravoslavna crkva, prenosi N1.
– Tačno je da je došlo do zapanjujuće zloupotrebe maloletne dece u političke svrhe od jedne neodgovorne nastavnice. Zato smo sve vreme bili podrška upravi u >> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs << nameri da iskoristi sva zakonska ovlašćenja kojima raspolaže i najrigoroznije sankcioniše takvo ponašanje, jer nam je zajednička dužnost da školu učinimo bezbednim, a ne mestom brutalne indoktrinacije -navodi se u odgovoru Ministarstva prosvete na pitanja Dnevnih novina.
Direktor Osnovne škole Sutjeska Vesko Gagović rekao je Dnevnim novinama da je škola procesuirala slučaj u skladu sa zakonom.
– Tačna je informacija da je došlo do ozbiljnih prekoračenja ovlašćenja i zloupotrebe položaja jedne nastavnice. U interesu je škole, odnosno dece da se takve stvari ne dešavaju, ali i da se ovaj slučaj ne politizuje. Ovo su vrlo ozbiljne situacije, te je škola procesuirala slučaj u skladu sa zakonom, a svoj posao ćemo nastaviti da radimo nepristrasno i profesionalno – kazao je Gagović.
Dnevne novine navode da je nastavnica na času fizičkog deci objašnjavala zašto narod učestvuje na litijama koje organizuje Srska pravoslavna crkva
– U istoriji su se zvali Srbi, ovo su bili Srbi iz Srbije, a ovo Srbi iz Crne Gore. E sad pošto se Crna Gora odvojila kao ravnopravna država, niko ne voli da mu se ljudi po nacionalnosti zovu Srbi nego Crnogorci, iako nacionalnost kao Crnogorska ne postoji – prenose Dnevne novine reči nastavnice.
Dnevne novine su objavile sve što je nastavnica govorila na času i tvrde da imaju dokaze za to.
Pamtimo ga kao poznatog glumca, danas kao iguman predvodi litije u Crnoj Gori

Nastavak na Luftika.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Nastavnica iz Podgorice DOBILA OTKAZ jer je đacima rekla da CRNOGORSKA CRKVA NE POSTOJI

Izvor: Blic, 25.Maj.2020

Nastavnica fizičkog u podgoričkoj Osnovnoj školi "Sutjeska" dobila je otkaz jer je đacima na času rekla da crnogorska nacija i crnogorska crkva ne postoje i objasnila im zašto nije dobar zakon o slobodi veroispovesti.

Nastavak na Blic...

DALI OTKAZ NASTAVNICI SA KOJOM SU ĐACI POSTALI PRVACI DRŽAVE: Teror Milove vlasti nad Srbima se nastavlja!

Izvor: Kurir, 25.Maj.2020

Ivana Bulatović iz OŠ „Sutjeska“ u Podgorici deci na času fizičkog objašnjavala zbog čega se organizuju litije SPC, što se nije dopalo tamošnjim vlastima

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.