Izvor: Radio 021, 17.Mar.2020, 21:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Naredba: Zabranjuje se kretanje na ulici od 20h do 5 ujutru, starijima od 65 zabrana kretanja

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić saopštio je večeras naredbu da se od sutra u 20h do 5 sati ujutru uvodi zabrana kretanja svim licima.

Starijima od 65 godina uvodi se zabrana kretanja na javnim mestima, odnosno van prostorija, objekata o domaćinstava za stanovanje.

- Republika Srbija se suočava sa neverovatnim izazovima kao i mnoge duge zemlje u Evropi. Pošto nismo uspeli da obezbedimo punu disciplinu i smanjimo stepen ugroženosti naših građana, doneli >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << smo nepopularne odluke. Želimo da sačuvamo živote ljudi u našoj zemlji i pravo na budućnost. Od sutra ujutru od 10 sati u svim urbanim sredinama, zabranjen je izlalazak na ulicu ljudima od 65 godina, u seoskim sredinama to važi za ljude starije od 70 godina – rekao je.

Kaže da su najugroženiji najveći gradovi u Srbiji.

- Žarišta su veći gradovi. Najviše Beograd, Kikinda i Niš. Nešto manje Čačak. Sva lica strija od 65 godina od ujutru od 10 sati mora da ostanu u kućama – rekao je i zamolio sve starije da razmisle zbog čega ovo Vlada Srbije radi.

Kako je rečeno, odluka je donešena jer je ocenjeno da na te načine može da se očuva zdravlje građana.

Kazne će biti veoma oštre za one koji krše naredbu.

Uskoro opširnije.

Autor: 021.rs

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

Policijski čas za sve građane od 20h do 5 ujutru, starijima od 65 potpuna zabrana kretanja

Izvor: Radio 021, 17.Mar.2020

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić saopštio je večeras naredbu da se od sutra uvodi policijski čas, a starijima od 65 godina potpuna zabrana kretanja...Od sutra od 20 do 5 sati ujutro uvodi se zabrana kretanja svim licima, niko ne može da bude na ulici, sem organa na zadatku i onih koji imaju radnu...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.