Izvor: Radio 021, 01.Sep.2019, 14:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Napoleon Bonaparta: Sveta Jelena traži nekoga ko će glumiti francuskog imperatora

Iz turističke organizacija su saopštili da kanidati treba da budu muškarci koji liče na francuskog imperatora.

BBCNapoleon Bonaparta

Ukoliko žele da budu Napoleon Bonaparta umetnici treba da se prijave britansom ostrvu Sveta Jelena, na kome je slavni francuski car proveo svoje poslednje godine.

Turistički zvaničnici na ostrvu, koje se nalazi u južnom Atlantiku, kažu da traže muškarca koji je sposoban "da se druži sa pojedincima na svim nivoima, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << posebno velikodostojnicima".

Deo procesa prijavljivanja podrazumeva isprobavanje odeće po meri.

Napoleon je umro na ostrvu 1821. godine.

Napoleon, koji je imao čin generala i bio kralj Francuske, proteran je na Svetu Jelenu posle poraza u bici kod Vaterloa 1815. godine.

Turistička zajednica Svete Jelene rekla je da traži muškarca koji bi ga "dobro predstavljao" i koji bi bio na raspolaganju za tu ulogu za događaje do 2021. godine -kada se obeležava godišnjica Napoleonove smrti.

Potencijalni kandidati imaju rok za prijavu do 27. septembra, a prvi krug izbora trebao bi da bude održan polovinom oktobra.

Drugi neobični oglasi za posao

• Austrijski grad Salfelden, blizu Salcburga, objavio je 2017. godine konkurs za druželjubivog pustinjaka. Uloga je podrazumevala život u vikendici na litici u virtualnoj izolaciji. Stan Vanitreht (58) iz Belgije pobedio je na tom takmičenju.

• Da li ste „zaista strastven ljubitelj mačaka"? To su bili kriterijumi za posao u utočištu za mačke na grčkom ostrvu Siros 2018. godine. Utočište je bilo preplavnjeno prijavama za posao.

• Turistički zvaničnici u Australiji objavili su oglas za „najbolji posao na svetu" u 2009. godini. Ponudili su da plate 70.000 funti za „negovatelja" da živi na ostrvu Hamilton u Velikom Barijerskom grebenu. Interesovanje za posao bilo je toliko veliko tako da je veb stranica sa oglasom oborena.

• Kineski centar za zaštitu i istraživanje divovske pande tražio je neobičnog negovatelja 2014. Godine. Opis posla: provesti 365 dana sa pandama "deleći svoju radost i tugu". Uz to su išle i povlastice u vidu plate od 32.000 dolara godišnje, besplatnh obroka i smeštaja.

U oglasu za poziciju piše da će izabrani umetnik posle biti ambasador na ostrvu Sveta Helena.

https://twitter.com/sthelenatourism/status/1167192002179620865

Navodno je reč o neplaćenom, dobrovoljnom položaju, namenjenom stanovnicima ostrva.

Napoleon je rođen 1769. godine na francuskom ostrvu Korzika. Pre nego što je postao car, bio je vojskovođa, a poznat je po vojnim osvajanjima u Evropi.

Pratite nas na Fejsbuku i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na bbcnasrpskom@bbc.co.uk

Autor: BBC News na srpskom

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.