Namirnice koje će vas zaustaviti u prejedanju

Izvor: Radio 021, 07.Maj.2016, 21:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Namirnice koje će vas zaustaviti u prejedanju

Kalorije debljaju i osnova svake dijete je jednostavna – smanjiti unos kalorija, i kilogrami će morati da nestanu.

Na tom putu uvek se naleti na najgoreg neprijatelja svake dijete – glad. Ona je ta koja će nam uništiti sav trud, pa evo tri namirnice koje će vas spasiti u takvim situacijama.

Brokoli– 100 grama brokulija sadrži tek 25 kalorija, a ono što je najbolje jeste činjenica da će telo za njegovo varenje potrošiti čak 80 kalorija. Kako je uz >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << to bogat vitaminima i mineralima, predstavlja idealan međuobrok.

Celer – komad srednje veličine ima mizernih šest kalorija, dok će telo za njegovu razgradnju morati da potroši gotovo deset puta više, čak 50. Bogat je vlaknima i predstavlja odličan izvor vitamina K, antioksidansa kumarina i vitamina B kompleksa.

Špargla – veoma zdrava namirnica, koja takođe deluje kao diuretik i izbacuje višak vode iz organizma. Bogate su vitaminima C, B6, A, ali i riboflavinom, vlaknima i magnezijumom.

Zato kada vam glad pomuti razum, imajte neku od ovih namirnica pri ruci.

Autor: 021

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.