Izvor: Radio 021, 13.Dec.2019, 08:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nakon višesatnog prekida, ponovo uspostavljen saobraćaj na granici sa Mađarskom

Posle pet sati ponovo je uspostavljen saobraćaj na mađarsko-srpskoj granici.

Kompletan saobraćaj ka toj zemlji rano jutros bio je privremeno obustavljen zbog kvara na informacionom sistemu mađarskih pograničnih službi.

U četvrtak su carinske delegacije Srbije i Mađarske usaglasile mere za olakšan prelaz granice tokom praznika.

Ideja o minimumu graničnih kontrola, koje bi se primenjivale u putničkom saobraćaju od 15. decembra do 15. januara, što >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << je već dogovoreno na sastancima zvaničnika ministarstava unutrašnjih poslova obe zemlje, prihvatljiva je i za carinske administracije. Zbog toga je dogovoreno da se carinske formalnosti u predstojećem periodu maksimalno relaksiraju u okvirima zakonskih mogućnosti, kako bi i promet robe bio olakšan.

Delegacije su se saglasile da trajna rešenja za veću propusnu moć na zajedničkoj granici podrazumevaju proširenje postojećih kapaciteta, jer bi uvođenje dodatnih traka na ulazu i izlazu omogućilo prioritetan prolaz za kamione koji su u tranzitu, prevoze kvarljivu robu ili su prazni.

Ubrzanju teretnog saobraćaja na Horgošu značajno će doprineti i planirano proširenje parking prostora, kao i izgradnja izlaznog kamionskog terminala.

Autor: RTS, 021

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.