Izvor: Radio 021, 10.Jun.2020, 10:33

Nakon 34 godine od ubistva Ulofa Palmea slučaj zatvoren, preminuo glavni osumnjičeni

Nakon 34 godine od ubistva švedskog premijera Ulofa Palmea, nadležni tužilac je rekao da je istraga zatvorena pošto je glavni osumnjičeni Stig Engstrom preminuo.

Tužilac Krister Peterson rekao je na konferenciji za novinare da je grafički dizajner Stig Engstrom ubio Palmea.

"Pošto je Engstrom mrtav, ne mogu da podignem optužnicu protiv njega, pa sam odlučio da zatvorim istragu", dodao je Peterson.

Ulof Palme je ubijen 28. februara 1986. godine. >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << Vraćajući se kući pešice sa svojom suprugom Lizbet, Palme je ubijen u centru Stokholma hicima iz pištolja s leđa, iz neposredne blizine.

Autor: RTS

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

NAKON 34 GODINE: Razrešeno ubistvo švedskog premijera, ipak postoji JEDAN PROBLEM

Izvor: SrbijaDanas.com, 10.Jun.2020

Švedski premijer ubijen je dok se sa suprugom vraćao kući iz bioskopa...Švedski tužioci identifikovali su muškarca za kojeg kažu da je ubio bivšeg premijera Švedske Ulofa Palmea 1986. godine, čime je okončana misterija duga 34 godine, prenosi BBC...Osumnjičeni je identifikovan kao Stig Engstrom,...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.