Izvor: Radio 021, 26.Mar.2020, 17:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Naknade za nezaposlenost zatražilo više od tri miliona Amerikanaca, najgore bi tek moglo da usledi

Više od tri miliona Amerikanaca podnelo je prošle sedmice zahtev za dobijanje naknade za nezaposlenost, što je najveći broj ikada u jednoj nedelji, pokazuju današnji podaci američkog Ministarstva za rad.

Ovo je samo jedan od prvih poražavajućih pokazatelja o ekonomskim posledicama pandemije virusa korona, zbog koje život u SAD zamire brže nego što državna statistika može da isprati, prenosi Njujork Tajms.

Pre samo tri nedelje, jedva da se za naknadu javilo >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << 200.000 ljudi bez posla, što je bio istorijski najniži broj. Tokom pola veka, od kada se u državi prati evidencija o prijavama za primanje naknade za nezaposlenost, najveći iznos podnetih zahteva u jednoj nedelji bio je ispod 700.000.

"U celoj istoriji dostavljanja ovih zahteva nikada nije bilo ni približno nečeg ovakvog", rekao je Ben Herzon, izvršni direktor IHS Markita, firme za poslovne podatke i analitiku.

On upozorava da bi najgore tek moglo da usledi, dodajući da očekuje sličan broj sledećeg četvrtka, kada Ministarstvo rada bude objavilo novi nedeljni izveštaj o prijavama za naknadu po osnovu nezaposlenosti.

Autor: Tanjug

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

Pet puta veća nezaposlenost u SAD nego 2008.

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 26.Mar.2020

Skoro 3,3 miliona Amerikanaca podnelo je prošle nedelje zahtev za dobijanje naknade za nezaposlenost, što je najveći broj ikada u jednoj nedelji, pokazuju podaci američkog Ministarstva za rad. Pre samo tri nedelje, za ovu vrstu državne pomoći prijavilo se tek 200 hiljada građana. U februaru...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.