Izvor: Radio 021, 29.Apr.2021, 22:10

Najstariji poznati viski uskoro na aukciji, cena do 40.000 dolara

Najstariji poznati viski uskoro će se naći na aukciji, a procene su da bi mogao koštati više desetina hiljada dolara.

Viski je flaširan u gradu Lagrejndž, američkoj saveznoj državi Džordžiji, a veruje se da je "old ingledew" najstariji poznati viski na svetu, što olakšava aukciju, saopštila je aukcijska kuća "Skiner".

Kako prenosi CNN, internet aukcija zakazana je za period od 22. do 30. juna, a očekuje se da će se ponude kretati u rasponu između 20.000 >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << i 40.000 dolara.

Utvrđeno je da je burbon verovatno proizveden između 1762. i 1802. godine, otprilike u vreme Američkog rata za nezavisnost, rekli su zvaničnici.

Ostaje, međutim, nejasno gde je proizveden.

Autor: Tanjug

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.