Izvor: Radio 021, 25.Feb.2020, 10:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Najstariji muškarac na svetu preminuo u 112. godini

Najstariji muškarac na svetu, Japanac Čitecu Vatanabe, koji je govorio da je tajna dugovečnosti u smejanju, preminuo je u 112. godini.

Vatanabe je 12. februara primio seftifikat Ginisove knjige rekorda, kada je uslikan sa širokim osmehom i podignutom pesnicom.

Vest o njegovoj smrti potvrdile su ta organizacija i ljudi iz kapele u kojoj će biti sahranjen, bez navođenja uzroka smrti.

Vatanabe nije mogao da jede u poslednje vreme, a nekoliko dana uoči smrti >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << imao je groznicu i poteškoće sa disanjem, navodi japanski list Mainići, pozivajući se na izvore iz njegove porodice.

Za sobom je ostavio petoro dece, 12 unučadi, 16 praunučadi i jedno čukununuče, dodaje list.

Vatanabe je rođen u prefekturi Nigata na severu Japana 1907. godine, a na Tajvanu je radio 18 godina. Po povratku u Nigatu, radio je u vladi te prefekture do penzije.

Najstarija živa osoba na svetu je takođe iz Japana, a reč je o 117-ogodišnjoj Kane Tanaka.

Autor: Tanjug

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

UMRO NAJSTARIJI MUŠKARAC U SVETU Japanac Čitecu Vatanabe (112) govorio da je tajna dugovečnosti u smehu

Izvor: Blic, 25.Feb.2020

Najstariji muškarac na svetu, Japanac Čitecu Vatanabe koji je govorio da je tajna dugovečnosti u smejanju, preminuo je u 112. godini.

Nastavak na Blic...

Preminuo najstariji muškarac na svetu: 12 unučadi, 16 praunučadi i jedno čukununuče

Izvor: B92, 25.Feb.2020

Najstariji muškarac na svetu, Japanac Čitecu Vatanabe, koji je govorio da je tajna dugovečnosti u smejanju, preminuo je u 112. godini...Vatanabe je 12. februara primio seftifikat Ginisove knjige rekorda, kada je uslikan sa širokim osmehom i podignutom pesnicom. Vest o njegovoj smrti potvrdile su...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.