Najbolji saveti za kupovinu porodičnog automobila

Izvor: Luftika.rs, 30.Mar.2020, 09:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Najbolji saveti za kupovinu porodičnog automobila

Porodični automobil  je veoma važna investicija koja igra veliku ulogu u svakodnevnom životu roditelja i dece. Zato je izbor vozila za ove potrebe stvar o kojoj dobro treba razmisliti, uzimajući u ozbir važne faktore poput bezbednosti, komfora i mogućnosti koje automobil ima. 
Ako već imate porodično vozilo za koje ste svesni da više ne ispunjava vaše potrebe, ako je njegovo stanje loše, a vi već uveliko razmišljate o kupovini drugog, vreme je da napravite konretne >> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs << korake. Što se tiče vašeg starog automobila možete ga staviti na oglas, a ako je zaista dotrajalo kontaktirajte agencije koje otkupljuju havarisana vozila, ili stara vozila. 
Što se tiče vašeg novog automobila, evo saveta kojima biste mogli da se vodite pre nego što odaberete novog četvorotočkaša.
Kriterijumi za odabir porodičnog vozila Da biste znali kako da odaberete  automobil prvo treba da budete upućeni u to koje kriterijume treba da ispuni jedan auto kako bi potpao u kategoriju porodičnog auta. Dakle, ono što se gleda prilikom kupovine porodičnog auta jeste broj mesta za sedenje. Nekim porodicama će biti dovoljno 5, ali nekima će ipak biti potreban auto sa 7 mesta.
Kada je reč o komforu, važan faktor je i veličina prljažnika. Velika porodica iziskuje veliki prostor za stvari prilikom bilo kog putovanja. Dakle, veličina vozila je značajna, ali nije i presudna, jer je akcenat na kompaktnosti. Ako je manji auto unutra dovoljno komforan i prostran onda je to pun pogodak.
Sledeći kriterijum koji treba da uzmete u obzir je odnos cene i kvaliteta, dakle obratite pažnju na starost, očuvanost i opremu vozila u odnosu na njegovu cenu. Zatim, uzmite u razmatranje performanse vozila – veći, odnosno teži automobil traži snažniji motor kako biste bezbedno mogli da vozite. I naravno, ne zaboravite da obratite pažnju na potrošnju goriva, za porodični auto je značajno da bude ekonomičan.
Kako napraviti izbor između SUV-a, karavana i minivena? Kada se govori o porodičnim automobilima među preporukama se uvek nađu SUV, karavan i miniven modeli, ali mnogi ne znaju kako da naprave izbor između nekog od ova tri modela vozila. Ono što možete uraditi kako biste sebi olakšali izbor je da svaki od modela posmatrate kroz kriterijume koje smo naveli. 
Dakle, ako je reč o dužini vozila, mnogi se pribojavaju kupovine nekih od ovih četvorotočkaša misleći da su previše veliki i nezgodni za svakodnevnu upotrebu. Međutim, treba znati da je karavan često iste dužine kao limunzina modeli, dok su minivenovi i SUV-ovi često čak i kraći.
Dalje, SUV-ovi i minivenovi često izgledaju kabasto zbog toga što su visoki, a kraći, te se može postaviti pitanje da li su nezgodni za parkiranje. Dobra vest je da su zapravo prilično praktični upravo zbog više pozicije sedenja. 
SUV, karavan ili miniven – neprikosnoveni kriterijum komfora  SUV najviše liči na terenca, i spada u automobile namenje za svakodnevnu vožnju, ali zbog svoje veličine i komfora, prepoznat je i kao potencijalno dobar automobil za porodicu. Karavani su takođe komforni kada je u pitanju broj sedišta, ali je u njihovom slučaju stavljena forma ispred funkcije, pa je zarad lepšeg izgleda zadnjeg dela vozila, zapremina prtljažnika smanjena. 
Miniven u odnosu na svoju dužinu i širinu nudi najviše prostora u kabini i prtljažniku, a trik je u tome što miniven ide u visinu. Dakle, za porodice od 5 i više članova, miniven je verovatno najbolje rešenje. Mnogi modeli mogu imati 7 sedišta, široke mogućnosti uređenja unutrašnjosti, u smislu preklapanja ili potpunog vađenja određenih sedišta, kao i veliki broj korisnih pregrada, koje porodici uvek zatrebaju.

Naši predlozi četvorotočkaša u kojima će uživati cela porodica Ukoliko već znate kakvog četvorotočkaša želite za sebe i za svoju porodicu, ostaje vam samo da procenite da li će ispuniti sve kriterijume i da li se uklapa u vaš budžet. Ako ipak još uvek nemate ideju, evo naših predloga za porodične automobile. 
#1 Citroen Berlingo Monovolumen – definicija prostranog auta  Citroen Berlingo Monovolumen je minivan model, i spada u najpraktinija vozila za velike porodice. Ukoliko vaša porodica broji više od 4 člana, ovo vozilo će vam dati potreban komfor.
Berlingo važi za najbolji putnički minivan, a jedna od njegovih mogućnosti je i preklapanje zadnjih sedišta, čime ćete dobiti 3 kubika tovarnog prostora. (dovoljno za kolica i čitav nerasklopljeni krevetac). Ima odličan motor, pregledan je i lako se parkira.
#2 KIA Cee’d hečbek – spoj praktičnosti i ekonomičnosti Modeli kompanije KIA važe za one koji imaju dobar odnos cene i kvaliteta, a to je slučaj i sa Ceed hečbekom. Jedan je od najpovoljnijih porodičnih automobila sa sjajnim odlikama. Vozilo je jako dobro opremljeno, a pokazalo se i kao dobar izbor na nešto lošijim putevima, što ga čini praktičnim za duže putovanje sa decom.
#3 Volvo S40 – bezbednost na prvom mestu Model Volvo S40 predstavlja pouzdan automobil sa odličnim odnosom stabilnosti i udobnosti, a glavni akcenat je na bezbednosti ovog vozila švedskog proizvođača. Sadrži više standradne opreme u odnosu na neka konkurentska vozila, ima lep dizajn i jedan je od modela koji često kupuju porodice sa decom.
Želimo vam da za vašu porodicu odaberete vozilo koje će biti pre svega bezbedno, koje će ispunjavati sve vaše potrebe, a pritom biti ekonomično kada je potrošnja goriva i održavanje u pitanju. Kada pronađete takvog četvorotočkaša, smatrajte vašu misiju uspešno obavljenom.

Nastavak na Luftika.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.