Nagrađene novinarke Radio Novog Sada

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 22.Apr.2010, 11:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nagrađene novinarke Radio Novog Sada

NOVI SAD - Na Novinarskom konkursu 2009 za mlade novinare, koji je raspisala Asocijacija slovačkih novinara u saradnji sa Odborom za informisanje Nacionalnog saveta Slovaka, prva nagrada pripala je Marini Horvat sa Radio Novog Sada.

Komisija, u sastavu Oto Filip, predsednik, Jarmila Palenkaš i Martin Prebudjila, članovi, jednoglasno je u kategoriji mladih profesionalnih novinara prvu nagradu dodelila Marini Horvat za socijalnu reportažu o novosadskim prosjacima.

Druga nagrada >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << je pripala Ani Lačok iz TV Apolo, a treća je dodeljena, takođe, novinarki Slovačke redakcije Radio Novog Sada Andrei Spevak za radijsku priču (causerie) o viznoj liberalizaciji i europskom putu običnog građanina Srbije.

Nagrađeni radovi Horvatove i Spevakove emitovani su u okviru redovnog programa slovačke redakcije Radija Novi Sad u 2009. godini.

U kategoriji neprofesionalnih mladih novinara nagrade su dobili Hana Slavkova, Marina Hribova i Jaroslav Zaćko.

Nagrađenima će priznanja biti uručena u petak, 23. aprila u prostorijama Poljoprivrednog muzeja u Kulpinu.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.