Izvor: Radio 021, 13.Feb.2021, 17:44

Na Zlatiboru se očekuje oko 30.000 turista tokom praznika

Vladimir Živanović, drektor TO Zlatibor, saopštio je da je interesovanje za odmor na toj planini, tokom praznika, izuzetno veliko i da se "traži krevet više, kao u vreme novogodišnjih praznika".

"Očekivanja su da će, u narednih nekoliko dana, na Zlatiboru boraviti oko 30.000 turista", kazao je Živanović.

On je dodao da su hoteli popunjeni, a da se smešatj može naći samo u privatnim kućama i apartmanima, mada je, kako je naveo, i ta vrsta smeštaja gotovo >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << popunjena.

Na Zlatiboru će se, kako je rekao, odmarati uglavnom domaći gosti i istakao da se ugostitelji pridržavaju proptivepidemisjkih mera.

Turistički lokaliteti i atrakcije, poput zlatiborske žičare "Gold gondole", Avantura parka, Dino parka, Stopića pećine, Muzeja "Staro selo" u Sirogojnu, ali drugih sadržaja, gostima će biti dostupni svakodnevno.

Zahvaljujući sistemima za veštačko osnežavanje, ljubitelji skijanja mogu da uživaju na skijalištu Tornik.

Kako se Dan državnosti obeležavana neradno 15. i 16. februara, mnogi su te dane spojli sa vikendom i uputili se juče na Zlatibor, ali i ka drugim trističkim mestima u zapadnoj Srbiji.

Zbog toga su velike gužve i dugotrajni zastoji u saobraćaju.

Duge kolone vozila su i danas na autoputu "Miloš Veliki", iz pravca Beograda ka Čačaku, posebno kod naplatne rampe Preljina, gde vozači čekaju duže od jedng sata da se isključe sa te saobraćajnice.

Povremene gužve i zastoji se dešavaju i na deonicama ka Užicu, Zlatboru i Tari.

Autor: Danas

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.