Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 15.Maj.2009, 00:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Na Novosadskom sajmu dodeljena priznanja najuspešnijim izlagačima

NOVI SAD - Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Saša Dragin uručio je večeras u Novom Sadu pehare najuspešnijim učesnicima 76. Međunarodnog poljoprivrednog sajma, u okviru tradicionalne priredbe "Veče apsolutnih šampiona".

Nagrade su dodeljene najboljim proizvođačima u 36 robnih grupa, na osnovu ranijih odluka posebnih žirija.

Prema rečima Dragina, u poljoprivredu mora više da se ulaže, jer se ona pokazala najvitalnijom privrednom >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << granom i u ranijim kriznim situacijama, počev od sankcija do sadašnjih teškoća na globalnom nivou.

"Seljacima novac treba dati sada, a ne u septembru, kada setva i žetva prođu. Zadatak vlade je da izradi takvo domaće tržište u kojem će veći deo dobiti ostati na selu, a manji ići u gradove", naglasio je ministar.

Goste u "Master centru" je najpre pozdravio generalni direktor Novosadskog sajma Goran Vasić, koji je najavio 77. Međunarodni poljoprivredni za 19. maj 2010. godine.

Predsednik Privredne komore Srbije Miloš Bugarin je ukazao da je poljoprivreda šampion u privredi, a svi paori istinski šampioni, jer rade u izuzetno teškim uslovima.

"O poljoprivredi se malo govori, samo na ovakvom sajmu, na kraju godine kada se sabiraju bilansi i, eventualno, uoči izbora. Ali bi bilo bolje da se još manje priča, a znatno više radi, na osnovu osmišljene strategije razvoja agrara, koja nedostaje", rekao je Bugarin.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.