Na Festivalu uličnih svirača 400 učesnika

Izvor: S media, 03.Sep.2009, 21:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Na Festivalu uličnih svirača 400 učesnika

Na 9. medjunarodnom festivalu uličnih trubača, koji će se od 8. do 12. septembra održati u Novom Sadu, učestvovaće oko 400 izvodjača iz desetak zemalja širom sveta, saopštili su danas organizatori.

"Festival uličnih svirača je jedinstven u Srbiji, to je manifestacija koju Novi Sad apsolutno zaslužuje. Zahvalni smo na podršci grada i pokrajine, kao i Turističke organizacije Novog Sada kao suorganizatora", rekao je na konferenciji za novinare u restoranu "Gusan" direktor >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << Festivala i direktor Centra za kulturnu animaciju Borislav Beljanski.

Prema rečima umetničkog direktora Festivala Aleksandra Carića ovogodišnji program će biti izuzetno bogat, pun raznolike muzike, akrobacija i drugih priredbi.

"Lane je smotru uličnih zabavljača propratilo oko 20.000 posetilaca, a nadam se da će ih i ovoga puta biti bar toliko", dodao je Carić.

Festival će početi u utorak po podne velikom karnevalskom povorkom od mosta "Duga" do Trga slobode, a sem umetnika iz Srbije učestvovaće i gosti iz Francuske, Italije, Čilea, Velike Britanije, Brazila, Senegala, Nemačke, Japana i Argentine.

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.