Izvor: Radio 021, 31.Mar.2020, 07:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Na Beogradskom sajmu trenutno 33 pacijenta, najmađi ima 19 godina

Na Beogradskom sajmu hospitalizovana su 33 pacijenta sa najblažom kliničkom slikom.

Državni sekretar u Ministarstvu zdravlja Berislav Vekić kaže za RTS da se na Beogradskom sajmu zbrinjavaju građani iz svih krajeva Srbije, a najviše ih je iz Ćuprije, Loznice, Beograda.

Prema njegovim rečima, na Sajmu se leči 12 žena i 21 muškarac. Najstariji pacijent je žena 1946. godište, a najmlađi 2001.

O pacijentima na Sajmu brine 10 lekara >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << i 25 medicinskih sestara, kojima su smene osam sati. Angažovano je osoblje iz Beograda, sa Studentske poliklinike, Zavoda za sport, DZ Palilula.

Apelovao je na građane da ne čekaju da im temperatura skoči na 39-40, nego da se jave čim osete i najblaže simptome.

"Zdravstveni sistem podignut je na najviši nivo, spremni smo i u stanju da zbrinemo sve građane, ali spremamo i dalje alternativne smeštaje", zaključio je državni sekretar Ministarstva zdravlja.

Novosadski sajam danas, 31. marta trebalo bi da primi prve pacijente obolele od virusa korona, sa lakšom kliničkom slikom.

Autor: RTS

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

Na Beogradskom sajmu 33 pacijenta, najmlađi 2001. godište

Izvor: Luftika.rs, 31.Mar.2020

Na Beogradskom sajmu hospitalizovana su 33 pacijenta sa najblažom kliničkom slikom. Državni sekretar u Ministarstvu zdravlja Berislav Vekić kaže za RTS da je najstarija pacijentkinja 1946. godište, a najmlađi 2001.. Berislav Vekić kaže da se na Sajmu zbrinjavaju građani iz svih krajeva Srbije,...

Nastavak na Luftika.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.