NFL želi da legalizuje upotrebu marihuane

Izvor: Radio 021, 01.Avg.2017, 22:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NFL želi da legalizuje upotrebu marihuane

Američka fudbalska liga (NFL) uputila je pismo Asocijaciji igrača (NFLPA) nudeći saradnju za proučavanje upotrebe marihuane kod igrača za otklanjanje bola.

"Radujemo se saradnji sa igračima o svim pitanjima koja se tiču njihovog zdravlja i sigurnosti", rekao je potpredsednik sektora Lige za komunikacije Džo Lokhar.

U pismu NFL istaknuto je nekoliko bolesti za potencijalna istraživanja, a prethodno je navedeno da Liga samostalno proučava upotrebu marihuane za >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << otklanjanje bola. NFL još nije dobio odgovor.

Izvršni direktor NFLPA Demarijus Smit u januaru je rekao da je sindikat radio na predlogu "manje kaznenog" pristupa u rekreativnoj upotrebi marihuane.

"Mislim da je važno da se više usmerimo ka lečenju nego ka kažnjavanju. Treba videti da li postoje problemi zavisnosti. I mislim da ne treba samo pretpostaviti da je rekreacija razlog korišćenja", rekao je Smit.

NFL igrači se trenutno suočavaju sa kaznama ukoliko se na testiranjima pokaže da su koristili marihuanu.

Autor: Beta

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.