NALED: Trideset zakona izmenjeno 88 puta

Izvor: Radio 021, 18.Okt.2016, 16:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NALED: Trideset zakona izmenjeno 88 puta

U Srbiji donošenje podzakonskih akata neophodnih za punu primenu zakona kasni 1.370 dana, u poslednjih pet godina 30 važnih zakona za oblast privrede promenjeno je 88 puta, a skoro trećina od potrebnih podzakonskih akata - više ne važe, rečeno je danas na predstavljanju NALED-ovog izveštaja o javno-privatnom dijalogu.

Uspešan dijalog javnog i privatnog sekora je uslov za bolje poslovanje privrede u Srbiji, naglaseno je u izveštaju koji je pripremila Nacionalna alijansa >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << za lokalni ekonomski razvoj.

Precizira se da interesovanje i potreba za otvorenim dijalogom raste, ali i da je transparentniji zakonodavni postupak preduslov koji se mora ispuniti.

Na skupu je ukazano i da ima 25 zakona za čiju je potpunu primenu bilo potrebno usvojiti 477 podzakonskih akata, ali da je do sada usvojeno samo njih 318, od kojih 157 više ne važe, jer im je "istekao rok".

Autor: Tanjug/ foto: Pixabay

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.