Izvor: Radio 021, 10.Jan.2021, 19:08

Muškarac nasumice pucao po Čikagu, ubio troje, ranio četiri osobe

Muškarac star 32 godine ubio je tri osobe i ranio još četiri u pucnjavama koje su započele u južnom delu Čikaga, a završile se njegovom smrću u pucnjavi sa policijom na parkingu severno od grada.

Istražitelji pokušavaju da utvrde motiv napada, koji je započeo u subotu popodne ubistvom 30-godišnjeg studenta Univerziteta u Čikagu, koga je Džejson Najtingejl upucao u glavu dok je sedeo u svom automobilu u garaži u četvrti Hajd Park, rekao je novinarima nadzornik čikaške >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << policije Dejvid Braun.

Najtingejl je potom ušao u stambenu zgradu, blok dalje, gde je pucao u 46-godišnjeg pripadnika obezbeđenja koji je sedeo za stolom i 77-godišnji ženu koja je uzimala poštu, rekao je Braun. Pripadnik obezbeđenja je preminuo, a žena, kojoj je pucao u glavu, hospitalizovana je u kritičnom stanju, izvestio je "Čikago tribjun".

Najtingejl je krvavi pir nastavio u drugoj zgradi i oteo muškarca koga je poznavao, a zatim otišao do prodavnice i ispalio hice, usmrtivši 20-godišnjaka i ranivši 81-godišnju ženu u glavu i vrat, rekao je Braun. Žena je, takođe, u kritičnom stanju.

Po izlasku iz prodavnice, Najtingejl je ispalio hitac u 15-godišnju devojcicu koja se vozila automobilom sa majkom. I devojčica je u kritičnom stanju, saopštila je policija.

Zatim se vratio u radnju u kojoj su policajci iz Čikaga istraživali raniju pucnjavu i pucao na policajce. Niko od policajaca nije povređen, rekao je Braun.

Najtingejl se potom odvezao na sever do Ivanstona, koji se graniči sa Čikagom, gde je ušao u prodavnicu pokušavajući da je opljačka i tu je pucao, ali nije nikoga ubio. Potom je prešao ulicu i otišao do restorana gde je pucao ženi u glavu, koja je, takođe, u kritičnom stanju.

Najtingejl je izašao iz restorana, na parkingu su ga okružili policajaci i došlo je do razmene vatre u kojoj je ubijen.

Autor: Tanjug

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

U seriji napada u Čikagu sedmoro ubijenih i ranjenih

Izvor: Beta, 10.Jan.2021

Naoružani muškarac je ubio tri osobe i četiri teško ranio u seriji napada u Čikagu, okončanih kada ga je policija ubila tokom razmene vatre.Istražitelji pokušavaju da utvrde motiv za oružane napade započete sinoć ubistvom 30-godišnjeg studenta Univerziteta Čikaga kome je napadač pucao u...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.