Mrkonjić zadovoljan Gazelom

Izvor: B92, 18.Jul.2010, 12:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mrkonjić zadovoljan Gazelom

Beograd -- Ministar za infrastrukturu Milutin Mrkonjić obišao je jutros radove na "Gazeli" i izrazio zadovoljstvo što se sve odvija prema planu.

Mrkonjić je najavio da će 25. jula početi radovi na samoj konstrukciji mosta.

On je rekao da se pripreme za to već uveliko vrše u fabrikama i konstatovao da se saobraćaj odvija onako kako je planirano.

Vlada Srbije ispunjava u velikoj meri obaveze na realizaciji velikih infrastrukturnih projekata, rekao je >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ministar, ukazujući da se od "Gazele", koja je deo Koridora 10 , preko aerodroma u Surčinu, pa sve do beške obilaznice kod Novog Sada i kraka Koridora 10 od Novog Sada do Horgoša ka Kelebiji, radovi odvijaju punim intentzitetom.

"Te radove ćemo završiti do kraja ove godine. Možda će se se samo za most Beška produžiti rok od godine dana, ali siguran sam da će biti završen do marta ili aprila iduće godine. Od Beograda do Horgoša i Kelebije iduće godine ćemo stići novim auto putem sa dve kolovozne trake", rekao je Mrkonjić.

On je kazao da se danas otvaraju četiri, od šest tendera koji su predviđeni za jul.

Jedan od njih je obilaznica Batajnica-Dobanovci za koji su sredstva dobijena istog dana kad i za Gazelu. Raspisane su predkvalifikacije za dve deonice iz sredstava Svetske banke, od Grgabovice do Grdelice i od Meredovca do Vladičinog Hana.

Ministar je dodao da su tenderi raspisani i za tunele kod Dimitrovgrada i za deonicu od Dimirovgrada do Pirota. Ukupna vrednost radova na Koridoru 10 danas iznosi 850 miliona evra, što je garancija da srpksa privrede može da živne.

Pušteni su radovi i na Koridoru 11, Beograd-Čačak; deonica od Uba do Lajkovca već se radi punom intenzitetom i tu je planirano da se uloži od 60 do 70 miliona evra, rekao je Mrkonjić.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.