Mrkonjić: Zadati rokovi moraju da se poštuju!

Izvor: Blic, 02.Okt.2010, 14:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mrkonjić: Zadati rokovi moraju da se poštuju!

Ministar za infrastrukturu Milultin Mrkonjić izjavio je danas Tanjugu da će svi izvođači radova na Korodoru 10, od Novog Sada do Horgoša i Kelebije, morati dosledno da poštuju zadate rokove gradnje i da će biti kažnjavani ukoliko to ne budu činili.

Mrkonjić je rekao da će u utorak, 5. oktobra, obići gradilišta na tim deonicama i da će tom prilikom "davati žute i crvene kartone", ukoliko utvrdi da neko od izvođača ne poštuje dogovorenu dinamiku radova. On je ponovio >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << da je rok za završetak radova na deonici od Novog Sada do Horgoša i Kelebije 1. januar 2011.

"Ko ne može da ispuni rok, povući će se i posao će dobiti ona preduzeća koja mogu da rade. Ceo taj posao mora da završe firme koje su u konzorcijumu preduzeća koje predvodi Nibens grupa", naveo je Mrkonjić, dodajući da se radovi uglavnom odvijaju prema planiranoj dinamici, ali "da se plaši da u naredna tri meseca radovi negde ne stanu".

Ministar za infrastrukturu je kazao da se taj rok ne odnosi i na novi most kod Beške, koji će biti završen u martu sledeće godine. On je rekao da se zalaže za dosledno praćenje zadatih rokova kod svih infrastrukturnih projekata.

"Rokovi moraju da budu zakon. U vreme teške ekonomske krize, svaki dan je dragocen", naglasio je Mrkonjić.

Izgradnja oko 110 kilometara poluautoputa, odnosno leve trake autoputa na Koridoru 10 (pošto već postoji desna traka) obuhvata deonicu od Horgoša do 28 kilometra od granice sa Mađarskom, zatim deonicu od 38 do 98 kilometra puta Horgoš-Novi Sad i deonicu između Kelebije i Subotice (24 kilometra).

Na izgradnji severnog kraka Koridora 10, od Novog Sada do Horgoša, prošle godine su završene deonice Bikovo - Žednik, od 28. do 38. kilometra i deonica Sirig - Novi Sad, od 98. do 108. kilometra.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.