Monstrum pre  ubistva silovao žrtvu

Izvor: Blic, 19.Nov.2008, 06:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Monstrum pre ubistva silovao žrtvu



NOVI SAD - Novosadska policija još traga za Mišom Petkovićem (28) iz Doboja, osumnjičenim za monstruozno ubistvo Dragana Sremčića (48) iz Novog Sada. Sremčić je ubijen 15. novembra u svom stanu u Ulici Danila Kiša, gde ga je osumnjičeni izbo nožem, a zatim pokušao da sakrije njegovo telo.



U potragu za osumnjičenim, inače odbeglim robijašem, uključila se i policija iz Crne Gore i Republike Srpske jer se sumnja da je Petković nakon ubistva >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << uspeo da pobegne iz Srbije. Petković je 11. oktobra pobegao iz zatvora u Orašju, gde je izdržavao desetogodišnju kaznu, takođe zbog ubistva. On je osuđen nakon što je jednog svog starijeg sugrađanina, čiji identitet nije saopšten, navodno prvo silovao, a zatim brutalno ubio sekirom. S obzirom na to da je njegova naredna žrtva Novosađanin Dragan Sremčević ubijen dok je na sebi imao samo čarape, policija je sumnja da je monstrum i u ovom slučaju pokušao da seksualno iskoristi žrtvu.

- Već na licu mesta videlo se da ovo nije klasično ubistvo iz koristoljublja. To što je žrtva poznavala osumnjičenog nije objasnilo zašto je Sremčić pronađen nag. Nakon što smo od kolega iz Republike Srpske saznali pojedinosti prvog zločina, neke stvari su nam postale jasnije - kaže izvor „Blica” blizak istrazi.

On je napomenuo da policija još ne isključuje mogućnost da je i žrtvu u Novom Sadu monstrum takođe silovao. Nakon prvog ubistva Petković je u Doboju osuđen na deset godina robije i poslat na izdržavanje kazne u zatvor u Zenici, gde je odležao pet godina. Prema nezvaničnim izvorima „Blica”, Petkovićeve seksualne sklonosti su bile poznate i zatvorskoj upravi koja ga je u svojim internim spisima i registrovala kao homoseksualca. Nakon što je odslužio polovinu kazne, monstrum je dobio pravo na slobodne vikende. Ubica se u prvim mesecima zaista i vraćao u zatvor, sve do 11. oktobra, kada mu se gubi svaki trag. Saradnjom policija u regionu ustanovljeno je da je Petković posle bekstva iz zatvora prebegao u Crnu Goru, gde se zadržao nekoliko dana. Početkom novembra došao je u Beograd, a zatim i u Novi Sad, gde je stigao između 5. i 8. novembra. U prvim danima je živeo kao beskućnik, spavao po napuštenim gradilištima i kućama, a dane provodio u jeftinim lokalima. Svoju poslednju žrtvu je, kako se nezvanično saznaje, upoznao preko njegove ćerke. Ova dvadesetogodišnja devojka je Petkovića, ni ne sluteći za njegove mračne tajne, lično upoznala sa svojim ocem. Kobne večeri ona ga je dovela u njihov stan na trećem spratu u Ulici cara Dušana, gde su se kratko zadržali. Međutim, Petković se navodno kasnije sam vratio u Sremčićev stan, gde ga je brutalno izbo nožem. Posle ubistva, žrtvu je umotao u beli čaršav i vukao je niz stepenište sve do prizemlja, verovatno u nameri da prikrije zločin. Međutim, tada je naišao neko od stanara i ubica je pobegao, ostavljajući krvave tragove i telo žrtve u podnožju stepenica.

Policija traži pomoć građana

Mišo Petković (28) visok je oko 180 centimetara, ima braon oči i smeđu, kratko ošišanu kosu. Na šaci desne ruke između palca i kažiprsta ima istetoviranu paukovu mrežu. Policija apeluje na građane koji imaju bilo kakvu informaciju o ovom zločinu, kao i o kretanju osumnjičenog Miše Petkovića, da obaveste pripadnike MUP-a u najbližoj policijskoj stanici ili direktno da se obrate Policijskoj upravi Novi Sad pozivom na broj 92 ili 021/488-41-38.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.