Mobilni pogledamo 150 puta dnevno, zapostavljeni i partneri

Izvor: Radio 021, 18.Jun.2017, 10:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mobilni pogledamo 150 puta dnevno, zapostavljeni i partneri

Prosečna osoba dnevno 150 puta proverava mobilni telefon, a ignorisanje partnera zbog mobilnog telefona je sve češće i procenat osoba koje partner zapostavlja zbog tehnologije iznosi čak 46 odsto, otkrili su istraživači Univerziteta Bajlor u Teksasu.

Istraživanja su pokazala da što više telefoni ometaju zajedničko vreme, to su partneri manje zadovoljni svojim odnosom.

Oni objašnjavaju da se ovo dešava zato što ljudi privrženi svojim telefonima u proseku >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << svoju omiljenu igračku proveravaju 150 puta dnevno, svakih četiri-šest minuta, tako da nije ni čudno što to rade nesvesno čak i dok neko s njima priča.

Činjenica da je ova navika postala skoro instinktivno ponašanje, nimalo je ne opravdava. Proveravanje telefona dok pričate s nekim znači da niste dovoljno zainteresovani za ono što druga strana ima da kaže.

Kako biste okončali ovu "zavisnost", preporučuje se da ostavite telefon u drugoj prostoriji kada ste s partnerom i nastojte da se oduprete Pavlovljevom refleksu da ga uzmete u ruke svaki put kad vidite novu notifikaciju, prenose mediji u SAD.

Autor: Fonet

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.