Izvor: Radio 021, 03.Okt.2019, 07:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mladić automobilom ubio 20 kengura

Australijska policija uhapsila je 19-godišnjaka zbog sumnje da je svojim autom pregazio i tako ubio 20 kengura, javlja BBC.

Tela mrtvih životinja, među kojima je bilo i mladunčadi, pronađena su ove nedelje razbacana po ulicama grada Tura Beacha, koji se nalazi 540 kilometara južno od Sidneja. Policija sumnja na to da su životinje ubijene tokom noći, i to u periodu od jednog sata.

Osumnjičeni 19-godišnjak je uhapšen u utorak i optužen za mučenje i okrutnost >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << prema životinjama. Prema novim australijskim zakonima, okrutnost prema životinjama kažnjava se s do pet godina zatvora i kaznom od 15.000 američkih dolara.

Spasioci divljih životinja opisali su ovaj događaj kao tragediju i ispričali kako su stanovnici mrtve životinje pronašli i na svojim travnjacima kad su se ujutro probudili. U organizaciji "Wildlife Information, Rescue and Education Service" su rekli kako je troje mladunčadi spaseno i nalaze na nezi.

Prema statistikama organizacije "Wildlife Information, Rescue and Education Service", tokom 2017. i 2018. godine vlasti su primile 57.000 prijava za okrutnost prema životinjama.

Autor: Index.hr

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.