Mladić albanske nacionalnosti za 021.rs: Napali su nas nepoznati muškarci kada smo krenuli na taksi

Izvor: Radio 021, 08.Okt.2018, 16:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mladić albanske nacionalnosti za 021.rs: Napali su nas nepoznati muškarci kada smo krenuli na taksi

Dvadesetogodišnji G.B. koji je sa drugom C.M. (19) pretučen u Futoškoj ulici u noći između subote i nedelje, za 021.rs je ispričao da sumnja da su napadnuti nasumično, jer su se samo našli na ulici pred grupom huligana koja je već učestvovala u tuči na tom mestu.

Sa ovim mladićem, reporter 021.rs je razgovarao u Kliničkom centru Vojvodine, dok je čekao na preglede, kao i da čuje u kakvom zdravstvenom stanju je C.M, koji je zadobio teže povrede.

Prema njegovim >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << rečima, ne može da tvrdi da su se našli na meti grupe huligana zato što su pričali na albanskom, jer napadači teško da su mogli da čuju više od jedne, dve reči koje su prozborili. G.B. nam je rekao da je sa C.M. koji je iz Prizrena i koji je pre nekoliko dana došao u Novi Sad kako bi radio, izašao u grad u subotu uveče i da su se vraćali iz provoda kada se dogodio napad.

- Bili smo u izlasku u Laze Telečkog i krenuo sam da ispratim druga do taksija, jer ne zna dobro srpski. Pretrčali smo raskrsnicu kod Futoške pijace i krenuli ka vozilu koje je bilo ispred pekare. Tu sam mu rekao na albanskom otprilike, "požuri da ne ode taksi" i tada su nam prišla dva momka. Jedan od njih mi se uneo u lice i rekao "imaš li neki problem sa mnom" i tek što sam rekao da ne znam ko je i da nema nikavih problema, počeli su da me udaraju. Pao sam dole i video da i mog druga udaraju. Dobili smo više udaraca od te dvojice i još dvojice ili trojice koji su potom prišli i posle minut udaranja i šutiranja pobegli - ispričao je G.B. za 021.rs.

On navodi da mu se čini da su napadači bili mlađi od njega i da je čuo posle da je pre njihovog dolaska bilo neke tuče. On mislim da je moguće da su ih napadači pomešali sa osobama sa kojima su se prethodno tukli. G.B. kaže i da se nada da će policija brzo pronaći napadače i da će se njegov drug, koji još uvek leži na intezivnoj nezi Urgentnog centra oporaviti.

Ovaj mladić kaže da otkada živi i radi u Novom Sadu, nije imao problema zbog toga što je albanske nacionalnosti.

Policija još nije uhvatila napadače, a mnogi državni funkcioneri, političke stranke i nevladine organizacije su zatražile hitno rešenje ovog slučaja.

Autor: 021.rs

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Pretučeni mladić albanske nacionalnosti za 021.rs: Napali su nas nepoznati momci kada smo krenuli na taksi

Izvor: Radio 021, 08.Okt.2018

Dvadesetogodišnji G.B. koji je sa drugom C.M. (19) pretučen u Futoškoj ulici u noći između subote i nedelje, za 021.rs je rekao da sumnja da su napadnuti nasumično, jer su se samo našli na ulici pred grupom huligana koja je već učestvovala u tuči na tom mestu...Sa ovim mladićem, reporter 021.rs...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.