Mladen Bulut predsednik Društva novinara Vojvodine

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 30.Jan.2010, 20:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mladen Bulut predsednik Društva novinara Vojvodine

NOVI SAD - Za predsednika Društva novinara Vojvodine danas je izabran novinar-honorarac iz Novog Sada Mladen Bulut (59), saopštilo je Društvo novinara Vojvodine.

Na izbornoj skupština tog novinarskog udruženja izabrano je i 10 članova upravnog odbora, statut, nadzorni odbor kao i sud časti, navodi se u saopštenju.

"Usvajanjem statuta naša asocijacija profesionalnih novinara je nastavila kontinuitet vojvođanskog organizovanja novinara započetog 1945. godine", rekao >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << je Bulut.

On je, kako se navodi u saopštenju, naveo i da je Društvo novinara Vojvodine "praktično prvo novinarsko udruženje u Srbiji koje se uskladilo sa novim zakonom o udruženjima".

Bulut je naveo i da je "ovim konstituisanjem dokazana nelegalnost izborne skupštine za Vojvodinu u organizaciji Udruženja novinara Srbije novembra prošle godine".

"Naša organizaciona samostalnost i dalje pruža ruku esnafske saradnje UNS-u, ali na ravnopravnim osnovama", naveo je on, dodaje se u saopštenju.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.