Izvor: Novine novosadske, 09.Jul.2012, 17:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mirčić: Nisu uspeli da unište SRS

Izborni fijasko Srpske radikalne stranke koja prvi put od pojave višestranačja nije uspela da uđe u republički parlament, finansijski problemi, klanovi i viđeniji funkcioneri radikala koji su “preleteli” u naprednjačko jato deluju kao uvertira gašenja ove partije koju dobar deo srpske političke scene ocenjuje kao ekstremnu i opasnu.
Međutim, Milorad Mirčić, visoki funkcioner SRS, kaže za Novine novosadske da ne treba očekivati takav epilog, iako “broj faktori radi na uništavanju >> Pročitaj celu vest na sajtu Novine novosadske << SRS još od 2008. godine, uključujući tu i marginalizaciju političkih ideja koje ona zastupa”.
-Ipak, nisu uspeli da unište ideju, iako imamo iza sebe jedan loš izborni rezultat. Taj rezultat, pre je plod propagandne mašinerije, kupovine glasova i izbornog inžinjeringa, nego što je realni odraz volje građana. U prilog toj tezi idu i male partije, osnovane namenski i neposredno pred izbore, koje su ostvarile sjajne rezultate na lokalu, a bez ideologije i programa koji mogu ponuditi građanima. Čini mi se da je od ideje bilo bitnije imati hiljadu ili dve u džepu, koliko je koštao glas – kaže Mirčić za Novine novosadske i dodaje da je sunovratu nekada pojedinačno najjače stranke u Srbiji kumovala i pojava Srpske napredne stranke.
-Ne krijemo da nam je popularnost pala kada su u Vašingtonu i Briselu osnovali Srpsku naprednu stranku. Ipak, najveći broj glasača te partije zapravo podržava ideju i stavove SRS. To nije ni alibi ni opravdanje, već samo konstatacija činjenica – ističe Mirčić.
 
Komentarišući prelazak Aleksandra Martinovića, nosioca liste SRS u redove naprednjaka, ali i druge transfere iz tabora radikala u SNS, on je istakao da je “do tih promena došlo zbog nedostatka strpljenja, odustajanja od izvorne ideje i prihvatanja proevropskih shvatanja koji ne donose ništa dobro Srbiji, ali i zbog ličnog finansijskog interesa pojedinaca”.


On je takođe izjavio da nije previše zabrinut zbog finansijskih potresa u partiji koji su nastali jer SRS nije deo republičke skupštine, jer je “u istoriji stranke bilo i gorih i težih momenata”.
-Mi se finansiramo iz priloga članstva i funkcionera, što je posebno bitno, jer to znači da veliki broj ljudi veruje u veliki povratak radikala i naše ideje – ističe Mirčić.
T. Lovreković

Nastavak na Novine novosadske...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Novine novosadske. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Novine novosadske. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.