Izvor: Radio 021, 01.Jun.2020, 21:26

Ministar najavio razgovor sa predsednicom Nacionalnog saveta Slovaka zbog škole u Kisaču

Ministar prosvete, Mladen Šarčević, najavio je razgovor s predsednicom Nacionalnog saveta Slovaka, Ljibuškom Lakatoš, povodom protesta zbog imenovanja v.d. direktorke Osnovne škole "Ljudovit Štur" u Kisaču.

"Prvo ću razgovarati sa predsednicom Nacionalnog saveta. Njihova uloga za manjine je velika i oni se u celom tom procesu vrlo često i pitaju, sa nama sarađuju", izjavio je Šarčević.

Dodao je da je tim povodom "preporučio da se poštuju sve zakonske >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << procedure".

"Postoji pokrajinski sekretarijat i pokrajinski sekretar i podsekretar. Verujte da me vrlo često ništa ne pitaju, apsolutno, posebno kada su imenovanja direktora", rekao je Šarčević.

Podsećamo, zaposleni u Osnovnoj školi "Ljudovit Štur" protestovali su zbog postavljanja nove v.d. direktorke posle konkursa na koji su se prijavile dosadašnja direktorka Ana Vozar i učiteljica Ana Leginj. Dosadašnja direktorka imala je većinsku podršku kolektiva, pa je 51 zaposleni glasao za nju, a četvoro za Anu Leginj.

Međutim, pokrajinski sekretarijat za obrazovanje je za v.d. direktorku ipak imenovao Anu Leginj. Nju je podržao i Nacionalni savet Slovaka. Više o tome pročitajte OVDE.

Zbog ovog slučaja, najavljen je štrajk u školama članicama Unije sindikata prosvetnih radnika Vojvodine. O tome više OVDE.

Autor: Beta, 021

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.