Ministar Toma Mona odlučio da poseče raskošni drvored zbog svog hotela, ali se malo preračunao

Izvor: Luftika.rs, 13.Jun.2021, 17:06

Ministar Toma Mona odlučio da poseče raskošni drvored zbog svog hotela, ali se malo preračunao

Dorćolci su odlučili da pokažu zube i ne dozvole Tomi Moni da zarad ličnog interesa rekonstruiše, menja izgled i namenu saobraćajnica u njihovom kraju. Ministar Momirović bi u svakoj pravnoj državi bio pozvan na odgovornost zbog zloupotrebe službenog položaja, ali u Srbiji naravno tako nešto teško je očekivati.
Stanovnici donjeg Dorćola i Solunske ulice nezadovoljni su zbog najava „ukidanja 26 parking mesta, seče uličnog drvoreda i pretvaranja ulice u dvosmernu, a sve zarad >> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs << pristupu hotelu Mona“. Dozvola za gradnju i rekonstrukciju ulica Dračka i Solunska dobijena je još 2019. godine, kažu stanovnici ovog kraja objašnjavajući kako ih niko nije pitao da li se slažu sa planiranim izmenama u njihovom naselju.
Pobunjeni građani pozivaju i ostale sugrađane da „ukoliko im je stalo da unaprede ulice dođu na protest” i sa njima nastave borbu.
– Odbranimo naš kraj – jednoglasno poručuju građani ovog dela Beograda.
Šta je namera gradske vlasti? *Ulica Dračka ostaje jednosmerna i dobija trotoare sa obe strane.
U ulici se smanjuje se broj parking mesta. Od nekadašnjih 18 parking mesta, sada će postojati 14 parking mesta u Dračkoj ulici (13 običnih p.m. + 1 invalidsko parking mesto).
Desni trotoar se formira uzimanjem delova zelenih površina ispred naše zgrade (Solunska br.23).
*Deo Solunske ulice od Cara Uroša do Dračke ostaje jednosmeran, sa podužnim parkiranjem sa desne strane i dobija novi trotoar širine oko 3,00m, koji se formira uzimanjem delova zelenih površina ispred zgrada Solunska br.34, 36 i 38.
U ovom delu Solunske ulice predviđeno je podužno parkiranje putničkih vozila. Broj parking mesta je 5 (3 obična p.m. + 1 invalidsko p.m. + 1 p.m. za kontejnere).
Kontejneri za odlaganje smeća biće postavljeni u okviru prostora za podužno parkiranje.
Postojeća stabla ispred Hotela Mona (4 stabla) se moraju poseći, jer se poziciono ne uklapaju u novoprojektovanu geometriju ulice, a novih pet stabala postavljaju se u žardinjere.
*Deo Solunske ulice od Ulice Dračke do Ulice Dubrovačke postaje dvosmerna i bez parkiranja.
Formiraće se kolovoz širine 6,00m i trotoari sa obe strane ulice, širine oko 3,00m.
Nema ni jednog parking mesta u tom delu Solunske ulice
Uvodi se zebra prelaz na mestu gde su nekada stojala 3 kontejnera i gde se nalazi ukopani kontejner.
Postojeća stabla ispred zgrade br.23 (3 stabla) se moraju poseći, a nova tri stabala postavljaju se u žardinjere.
Foto: Reddit/u/alkokizo Ima li elemaneta za pokretanje postupka protiv Tomislava Momirovića? Krivični zakon u članu 359, stav 1, kaže da se “službeno lice koje iskorišćavanjem svog službenog položaja ili ovlašćenja, prekoračenjem granice svog službenog ovlašćenja ili nevršenjem svoje službene dužnosti pribavi sebi ili drugom fizičkom ili pravnom licu kakvu korist, drugom nanese kakvu štetu ili teže povredi prava drugog, kazniće se zatvorom od šest meseci do pet godina”.
Da li je Tomislav Momirović iskoristio poziciju ministra u Vladi da zajedno sa čelnicima vlasti u Beogradu obezbedi pristup svom privatnom hotelu na štetu Dorćolaca? Temeljna i objektivna istraga mogla bi dovesti do razjašnjenja da li je slučajno baš u ovom delu odlučeno da se menja sistem saobraćajnica kako bi autobus imao pristup hotelu Mona ili je pak svesno učinjena protivpravna korist za visokog državnog funkcionera?
Pariz Hilton srpske politike Toma Mona jedan je od dvojice bogatih naslednika kompanije “Mona”. Njegov brat Uroš nasledio je deo koji se bavi modnom industrijom, dok se Tomislav opredelio za hotelijerstvo. U njegovom posedu je više hotela u Srbiji i Crnoj Gori.
U svom ministarskom mandatu istakao se izvanrednim šlihtarskim sposobnostima, zbog čega je čak i predsedniku Vučiću pripalo muka tokom jedne konferencije za novinare. Odakle on iz hotelijerstva na poziciji ministra za infrastrukturu verovatno ni njemu samom nije najjasnije, ali svakako da ovaj plan za donji Dorćol podseća na iskorišćavanje pozicije vlasti kako bi se omogućio poslovni napredak njegovom privatnom hotelu.
Građani Srbije svakodnevno ismevaju svoje političare, a oni se izgleda sve manje obaziru već se isključivo skoncentrišu da vreme provedeno u fotelji iskoriste da unaprede svoje imovinsko i materijalno stanje ili pak da već dobro razvijeni privatan biznis dodatno učvrste sa pozicije moći.
Možemo se mi smejati izlaganjima Momirovića, Brnabić, Vulina, Stefanovića i samog Vučića, ali šta zapravo imamo od toga? Oni pune svoje džepove isključivo pod zastavom javnog interesa, a nama ostaje samo taj kiseli osmeh kada se ovakvi poput Tome Mone  pojave pred kamerom. Oni su zvanično izabrani glasovima nas građana, koji smo ovlastili narodne poslanike, još veće “stručnjake” od ovih iz Vlade, da omoguće svemoćnoj bratiji bahato ponašanje. Ko nam je kriv, gledajte i uživajte.
Toma Mona najavio najbrže vozove od 200km/h, brže i od onih od 600km/h što već postoje

Nastavak na Luftika.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.