Minimalac za američke radnike u Amazonu 15 dolara na sat

Izvor: Radio 021, 02.Okt.2018, 22:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Minimalac za američke radnike u Amazonu 15 dolara na sat

Kompanija "Amazon" je povećala minimalnu platu za sve svoje američke radnike na 15 dolara po satu.

Kompanija je saopštila da će to povećanje plate počev od narednog meseca dobiti više od 350.000 radnika, što uključuje puno radno vreme, honorarno zaposlenje, privremene i sezonske poslove.

"Amazon" ima više od 575.000 zaposlenih širom sveta. Plata u "Amazonu" zavisi od lokacije. Početna plata je 10 dolara po satu u skladištu u Ostinu, u Teksasu, a 13,50 >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << dolara po satu u Robinsvilu u Nju Džersiju.

Prosečna plata zaposlenih u "Amazonu" je prošle godine iznosila 28.446 dolara, što obuhvata zaposlene s punim radnim vremenom, honorarno i privremeno.

"Amazon" je najavio da će se založiti da se svuda u SAD poveća minimalna zarada koja sada prosečno iznosi 7,25 dolara po satu.

"To će imati veliki uticaj na život desetina miliona ljudi i porodica", izjavio je Džej Karnej, viši potpredsednik Amazona za svetske korporativne poslove.

Autor: Beta

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.