Izvor: Luftika.rs, 02.Mar.2021, 18:52

Milivojević ponovo opleo po ženama: Ne možete ludovati do 35. pa očekivati princa na belom konju

Psihoterapeut Zoran Milivojiveć napisao je autorski tekst u kojem ocenjuje tvrdnje da žene brže sazrevaju od muškaraca, ali i o neralnim očekivanjima mladih kada je u pitanju traganje za savršenom i pravom ljubavi. On je istakao mišljenje koje je mnogima zasmetalo, da devojke svoje majke vide kao žrtve muškaraca, te da one zbog toga ne žele da krenu istim putem.
– Iz razloga što njihove majke imaju mnogo obaveza i puno rade, one zaključuju da su njihove majke žrtve i odlučuju >> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs << da ne žele da i one budu takve. Takve devojke, kako odrastaju, radije biraju da budu kao tate, gledaju tv, čitaju novine i ne bave se ženskim stvarima – navodi dr Milivojević.
On iznosi stav, koji je često na udaru savremenih žena, da je za devojke najbolje da rađaju do svoje 24. godine, jer posle može doći i do različitih komplikacija i problema. Smatra da roditelji, pre svega majke, prave grešku savetovajući ćerke da prvo “prožive i vide svet, pa tek onda da se udaju i imaju decu”.
–  Ne možete očekivati da ćete ludovati do 35. i da će se onda pojaviti onaj pravi, princ na belom konju koji će vas osvojiti i sa kojim ćete živeti srećno do kraja života. Obično se onaj pravi ne pojavi onda kada one očekuju, vreme prolazi, a one stare i tako dočekaju 40. same – ističe ovaj psihoterapeut.
Internet zajednica horski je osudila ovakve stavove doktora Milivojevića. Činjenica je međutim, da se starosna granica kada se parovi odlučuju na brak i osnivanje porodice drastično povećala u odnosu na ranije generacije.
Mnoge ljubavi su se raspale, a parovi nastavljaju da lutaju u potrazi za “savršenom polovinom”. Karijera je u mnogim slučajevima zaista preuzela primat u prioritetima kod žena i muškaraca. Mnogi parovi se se ne usuđuju da prošire porodicu iz čisto egistencijalnih strahova i nedostatka perspektive.
Ipak čini se da je doktor Milivojević svoj kritički fokus zaista uperio ka ženskoj populaciji.
Ponavljam, OVAJ COVEK JE LUD I BOLESTAN pic.twitter.com/BdRxF6i5LX
— njazdu (@njazdu) February 26, 2021

U brojnim reakcijama na društvenim mrežama komentariše se i ostatak njegovog teksta u kom kaže da žene ne dostižu zrelost ni u svojim kasnijim godinama i da zapravo sve zavisi od kriterijuma kojima se ocenjuje zrelost. Pri tome mnogo je upitniji kriterijum po kom je pozvan da uopšte priča o ženama jer je ceo tekst definicija mizoginije, piše Noizz.
– Ako pogledamo jednu ženu koja je u svojim četrdesetim, koja ima karijeru, stan, auto, dobre odnose sa porodicom, po nekim socijalnim kriterijumima ona jeste zrela žena, ali da li je to zaista tako. Ako pogledamo njen emocionalni razvoj ona je još uvek devojčica koja čeka da se pojavi princ koji će da je spasi i usreći do kraja života. Ona sa svojih 40 godina razmišlja kao jedna devojčica od 14 godina – tvrdi Zoran Milivojević.
On se u svom tekstu nije bavio nezrelošću muškaraca, ali na prvi pogled deluje da nema previše razlike u shvatanju ljubavi i čekanju pravog partnera. Holivud i ljubavni romani su definitivno uradili svoje, a stvorio se i primetan generacijski jaz u shvatanju braka i porodice. Sve je manje razumevanja ove problematike između starih i mladih koji često trpe i dodatni pritisak porodice zbog samačkog života.
Savršen recept ne postoji ili ipak da? Kakvo je vaše mišljenje?
Zbog emisije od 20 minuta raskinuto preko 4 hiljade veza i razvedeno 17 brakova

Nastavak na Luftika.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Zorane Milivojeviću, bolje da ste savetovali žene kako da prepoznaju belog konja, umesto što ih terate da na vreme nađu princa!

Izvor: Luftika.rs, 02.Mar.2021

Drage dame, ako imate 35 a niste našle princa na belom konju, prema mišljenju psihoterapeuta Zorana Milivojevića vrlo je izvesno da tog princa nećete ni naći, tačnije vrlo je moguće da vam ne stigne ni konj. Ostaćete same, jer “iako imate karijeru, stan, auto … vi ste zrele žene zarobljene...

Nastavak na Luftika.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.