Izvor: Luftika.rs, 10.Maj.2021, 13:54

Milić Vukašinović: Sve sam živo sahranio, Bog me valjda čuva za kraj

Milić Vukašinović je u intervjuu za sarajevske medije ispričao detalje o životu i smrti kćerke Maje, i otkrio da njena deca žive u domu i da ne može da ih dovede da budu sa njim. U kontaktu su i roker ih posećuje kada ode u Sarajevo, ali ne može da ih dovede kod sebe jer im je otac, koji je u teškoj situaciji, još uvek živ.
– Kada god odem u Sarajevo ja ih posetim. Smešteni su u Dečijem domu. Jako fini, dobri učenici i verujem da će postati pošteni ljudi – ispričao je >> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs << on i dodao da nije lako da odvede decu svojoj kući jer je njihov otac živ dodao da je to “sve to jedna velika zavrzlama”.
Rokerova ćerka Maja Avdubegović izvršila je samoubistvo 2018. godine. On je njenu smrt teško podneo.
– Ćerka se rodila 1983. godine. Ja sam to slavio dva, tri dana po gradu, to su svi znali. Ja sam je izveo iz bolnice i odveo kući. Kupio sam tad prvu video-kameru, koštala je 16.000 maraka. Stalno sam je snimao, sve do rata, do njene devete godine. Bila je užasno razmažena, nije imala nagon za jelom uopšte, samo je vodu pila. Samo je vrištala kad bi morala da jede… Ja sam joj dao ime Maja, nismo znali koje ćemo ime i, kad sam je doneo, vidim ja spava i, kažem: „Mala Maja paja…” i tako je ostalo – rekao je on u ispovesti koju prenosi Mondo.
Maju su mučili lični demoni, zloupotreba supstanci i loše društvo.
– Jednom je htela i da se ubije, popila je bila punu šaku amfetamina, jedva su je spasli. Tad su je poslali i u ludnicu, opisivala je sebe u tim stanjima, šta je sve doživljavala. Tražila je posle da ide na EXIT, ja sam joj kupio bio komplet karata, to je bila ogromna greška. U tom periodu bila je sama, više nije bila sa onim dečkom. Tad se spetljala sa nekim narkomanima, pa je otišla na Filmski festival u Sarajevu, muke su to bile. Onda se opet zaljubila u teškog narkomana, sa njim se venčala i dobila dvoje dece. Kad mi je rekla da je trudna i to još sa hepatitisom C, ja sam bio van sebe još dugo posle. Posle im je socijalni radnik uzeo decu – rekao je roker.
Znao je da cela priča neće izaći na dobro i kaže da je “samo čekao” najteži telefonski poziv – da mu neko javi da je Maja pronađena mrtva.
– Ja sam bio spreman svakog časa da mi jave na telefon da mi je ćerka umrla. Svaki put kad bi zazvonio telefon, pomislio sam, evo ga, sad će da mi jave da se predozirala. Ona je pokušavala da se skine, ali, eto… Sahranio sam i oca i majku, brata, sestru, sina od brata, ali ćerka je ćerka. To mi je bilo najbolnije u životu, jako smo nas dvoje bili prisni. Ali bio sam nekako pripremljen na to, dugo je trajala ta borba – ispričao je Vukašinović.
Milić Vukašinović je sa 13 godina u Sarajevu osnovao svoj prvi bend „Plavi dijamanti”. Nakon završenog školovanja, 1965. godine, postaje profesionalni bubnjar u sastavu „Čičci”, a usledile su saradnje sa “Indeksima”, “Bijelim dugmetom” i naravno “Vatreni poljubac”.
Tokom čitavog života je kaže bio poročan, a sve je počelo kada je imao svega 13 godina.
– Ja sam prvoj ženi rekao da ne pravimo decu zato što sam znao da će to dete da nasledi moju genetiku i prirodu. Mene su sa 13 godina kad sam počeo da sviram donosili kući pijanog. Koristio sam drogu, sa iglom i bez igle, šmrkao sam kokain, pušio džointe i pio viski, sve na eks. Najviše kad sam bio u Londonu. Skinuo sam se sa kokaina, ali sam ostao periodičan alkoholičar i bio sam na klinici da se lečim. Mogao sam da sipam u sebe dok ne umrem. Ja sam nekako znao da ću preživeti, nažalost, moja ćerka nije – kazao je on jednom prilikom.
Mladi pronašli novu, suludu drogu – pokvareno, živo meso

Nastavak na Luftika.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.