Izvor: Luftika.rs, 04.Feb.2022, 12:07

Milena i Iva o slučaju Aleksić: Gledali smo ga kao oca, bio nam je sve na svetu

Milena Radulović govorila je u novom dokumentarnom serijalu „Ona se budi“ o seksualnom nasilju za koje je optužila Miroslava Aleksića. Serijal se bavi položajem žena u srpskom društvu, a mlada glumica je iznela i sopstvena iskustva.
Milena je otkrila da joj je bilo vrlo teško da prizna sebi da nije kriva, kao i da je uz pomoć psihologa napravila taj prvi korak.
– Kada sam sebi priznala da sam žrtva osetila sam se bolje, ona mi je dala zadatak da je samo prosto pogledam >> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs << u oči i sa uverenjem kažem da nisam kriva. Međutim prošlo je više od 45 minuta gde se moje telo grčilo. Kada sam uspela to da kažem, zacenila sam se od plača i zaista to ‘Nisam kriva’ je najvažnije da neko ko je to proživeo treba sebi da kaže, to je prvi korak – rekla je glumica.
Sa Aleksićem je, kako kaže, imala odnos oca i ćerke, verovala mu je i transformacija odnosa od poverenja ka nasilju izgledala je kao loš san.
– Kada se prvi put dogodi prelazak iz porodičnog odnosa u odnos zlostavljača i žrtve, čovek se oseća kao da se to mimo njega dešava, to počinje da liči na neki san, ali telo i duša i glava znaju da nije. Osećala sam jedno duboko gađenje prema sebi i nepoštovanje, ja nisam mogla da se zauzmem za sebe ni minimalno – kazala je.
Milena ocenjuje da se u Srbiji ženskim kapitalom smatra trpljenje jer žene žele da poklone svoju slobodu, da se potčine jer se oslanjaju na patrijarhat i to da će ih neko zaštiti, neko ko je pametniji od njih. Zbog toga su naše bake i prabake vekovima trpele nasilje od strane muškaraca, ali sada se to menja. „Žene sada menjaju svet“, dodala je Milena.
Nakon što je Milena Radulović prijavila Miku Aleksića, to isto je ubrzo učinila i glumica Iva Ilinčić optuživši ga za silovanje i polna uznemiravanja. Nedugo potom policiji i tužilaštvu su se javile i druge devojke.
Iva Ilinčić je u istom serijalu govorila i o svom traumatičnom iskustvu sa Miroslavom Aleksićem.
Slično kao i Milena, ona je Aleksića posmatrala kao oca, bila je izuzetno vezana za njega sa njim je delila sve svoje trenutke.
– Meni je taj čovek bio sve na svetu, a kada vas zadesi nešto takvo, kada neko ko vam je kao otac sa kim delite najlepše i najgore trenutke, kada sa njim razgovarate o problemima u porodici, u školi, i kada počne tako nešto da se dešava vama nije jasno da se to zaista dešava – ispričala je Iva Ilinčić.
Naglasila je kako se u tim trenucima osećala bespomoćno.
– U tom trenutku nemaš opciju, prvo zato što si dete, drugo kada dođeš kući i posložiš sve opcije u glavi, ako kažeš roditeljima da se to dešava, padaju ti najgore stvari na pamet, da će tata otići i ubiti ga… Ako samo prestaneš da ideš u grupu, dva meseca pred prijemni, moraćeš celom svetu da objasniš zašto si to uradila. Na kraju sve dođe na to da toliko duboko to potisneš i da se praviš da se ne događa – pokušala je da objasni glumica stanje uma u kojem se nalazila u tim trenucima.
I ona je godinama ćutala o sluzlostavljanju jer je odbijala da prihvati to kao istinu.
– Sramite se sami sebe, kada stanete i kada shvatite da ste pristali na nešto što uopšte niste želeli. Kada se nađete sami sa sobom kažete sebi da nema šanse da od srama iko ikad pomisli da se meni ovo deslio. Onda ću uvek ja biti najzabavnija i najnasmejanija u društvu, da čak ni moji najbolji prijatelji ne pomisle da sam ja kroz to prošla – dodala je.
Podsetimo, Više javno tužilaštvo u Beogradu podiglo je optužnicu protiv Miroslava Mike Aleksića za krivična dela silovanja i nedozvoljene polne radnje, koje je prema istoj optužnici počinio nad sedam devojaka, koje su pohađale njegovu školu glume.
Prva je Aleksića prijavila glumica Milena Radulović, posle čega je isto učinila i njena koleginica Iva Ilinčić.
On je na suđenju gotovo četiri sata iznosio odbranu u kojoj je istakao da o optužnici može da govori na samo jedan način, kao o grešci.
Ovo me je veoma dirnulo: Milena Radulović objavila najdirljiviju poruku podrške (FOTO)

Nastavak na Luftika.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.