Izvor: Radio 021, 25.Maj.2019, 16:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mihajlović: Svako mora da da doprinos borbi protiv porodičnog nasilja

Predsednica Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost Zorana Mihajlović kazala je danas da je borba protiv nasilja nad ženama i decom zajednička borba države i da je neophodno da svako da svoj doprinos.

"Borba protiv nasilja nad ženama i decom jedan je od prioriteta Vlade Srbije, ali nije dovoljno što donosimo dobre zakone i imamo institucije, neophodno je da svako od nas da svoj doprinos - ovo je zajednička borba države i građana. Pomozite da do nasilja ne dođe >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << ", navodi se u pisanoj izjavi Mihajlović.

Mihajlović je, povodom poslednjeg slučaja nasilja u Novom Sadu, istakla da "nije dovoljno da saosećamo kada se nasilje dogodi, a da o nasilju ćutimo i ništa ne preduzimamo".

"Neka deca su juče ostala bez majke, naši sugrađani, tu su iz našeg komšiluka. Nedopustivo je da znamo da nasilje postoji, da vidimo da se dešava i da ništa ne preduzmemo", navodi se u pisanoj izjavi.

Mihajlović je kazala da je u borbi protiv nasilja važna uloga svih.

"U ovoj borbi uloga svih nas je važna, institucija da obavljaju svoj posao, medija da o nasilju ne izveštavaju tabloidno i senzacionalistički, građana i građanki Srbije da nasilje ne zataškavaju, jer ono nije privatna stvar", rekla je Mihajlović.

Autor: Beta

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

DS: Borba protiv nasilja nad ženama i decom samo deklarativni prioritet Vlade Srbije

Izvor: NoviMagazin.rs, 26.Maj.2019, 12:35

Demokratska stranka (DS) zatražila je danas, povodom nedavnih slučajeva porodičnog nasilja u Srbiji u kojima je više osoba stradalo, "hitno i neodložno utvrđivanje odgovornosti za propuste insitutucija i pojedinaca koje su dovele do tragičnog epiloga i sankcionisanje svih koji su svojim nečinjenjem...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.