Mihajlović: Protiv državnog vlasništva nad niškim aerodromom samo kvazistručnjaci

Izvor: Radio 021, 12.Apr.2018, 14:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mihajlović: Protiv državnog vlasništva nad niškim aerodromom samo kvazistručnjaci

Podpredsednica Vlade i ministarka građevinarstva Zorana Mihajlović kaže da niški aerodrom "Konstantin Veliki" treba da bude u vlasništvu države i da su protiv toga oni koji misle da su "stručnjaci" samo na osnovu toga što su se vozili avionom.

"Moje mišljenje je da aerodrom u Nišu treba da bude u vlasništu Republike i sve stručne argumente sam dala ne samo Vladi Srbije, već i rukovodstvu Niša, koje jeste vlasnik aerodroma. Mislim da je to jedini put da na najbolji, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << najbrži i najefikasniji način nastavimo sa razvojem aerodroma Niš", rekla je Mihajlovićeva novinarima na pitanje kako komentariše talas nezadovoljstva zbog preuzimanja tog aerodroma od strane države.

Kako je poručila, "niko ništa ne odnosi iz Niša i niko ništa ne uzima Nišlijama". Mihajlovićeva ističe da pojedinci pokušavaju od toga da naprave političku priču, ali da to nije pitanje politike već pitanje razvoja cele Srbije.

"Nije Niš van Srbije, niti je Srbija van Niša, Srbija je u Nišu", poručila je Mihajlovićeva.

Kako kaže, nema tu nikakvih promena ni po pitanju zapošljavanja, tako da se ništa ne menja u tom smislu.

"Ali, menja se način na koji država želi da nastavi dalja ulaganja u niški aerodrom. Kada pominjete talas nezadovoljstva stručnjaka i stručne javnosti, ovih dana sam slušala te stručnjake i ja bih rekla da od tih stručnjaka, od te struke stoji možda samo njihova vožnja avionom", dodaje ministarka.

Prema njenim rečima, analize i podaci Ministarstva i pravih stručnjaka kažu drugačije.

Mihajlović je nedavno takođe rekla da Vlada nije "uprtila aerodrom i odnela ga u Beograd", i navela da je od 2014. godine, kada je Vlada počela da ulaže u niški aerodrom, broj putnika povećan sa 1.300 na 335.000 godišnje, što je 280 puta više. Po njenim rečima, niški aerodrom od 60 miliona dinara svojih prihoda ne može da isplati ni plate zaposlenima jer mu je za to potrebno 110 miliona dinara. Dodala je da će Vlada nastaviti da ulaže u taj aerodrom više od 10 miliona evra i da će sagraditi kontrolni toranj.

Podsetimo, građani Niša organizovali su proteste zbog najave da će Republika preuzeti niški aerodrom. Svoje nezadovoljstvo ovakvim planovima građani su iskazali i prilikom nedavne posete ministarke Zorane Mihajlović Nišu, kada su je dočekali zvižducima i povicima.

Autor: Tanjug, 021

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.