Metals banka postala Razvojna banka Vojvodine

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 28.Apr.2010, 18:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Metals banka postala Razvojna banka Vojvodine

NOVI SAD - Metals banka u Novom Sadu je danas saopštila da je promenila naziv i sada je Razvojna banka Vojvodine.

Kako je saopšteno posle vanredne sednice Skupštine akcionara, ta banka će sada veći značaj pridavati finansiranju razvojnih i infrastrukturnih projekata u Vojvodini.

Metals banka je od jula 2009. godine u većinskom vlasništvu Vlade Vojvodine koja ima 61,9 odsto njenih akcija.

Banka se 18. marta ove godine udružila sa fondovima čiji je osnivač >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Vlada Vojvodine, Fondom za razvoj i Garancijskim fondom Vojvodine, čime su stvoreni uslovi da banka u budućnosti obezbeđuje značajan finansijski podsticaj projektima od razvojnog značaja za Vojvodinu.

Prilikom potpisivanja sporazuma sa pokrajinskim fondovima, predsednik Vlade Vojvodine Bojan Pajtić najavio je da će veoma brzo banka promeniti ime u Razvojnu banku Vojvodine, što je u skladu sa novim Statutom Vojvodine.

Realizacijom tog sporazuma, preko Metals banke biće realizovana kreditna linija za koju su planirana sredstva u iznosu od tri milijarde dinara.

Angažovanjem tih sredstava preduzeća sa sedištem u Vojvodini u prilici su da dobiju kratkoročne ili dugoročne dinarske kredite, sa kamatnom stopom od oko 10 odsto na godišnjem nivou.

Krediti se odobravaju u iznosima od milion do 50 miliona dinara, sa rokom vraćanja kredita od šest meseci do godinu dana.

Sporazumom o poslovnoj saradnji sa Garancijskim fondom Vojvodine obezbeđena je kreditna linija u iznosu od 200 miliona dinara i garantni potencijal fonda u iznosu od 300 miliona.

Krediti u iznosu od 500 hiljada do 10 miliona dinara, indeksirano u evrima, biće namenjeni poljoprivrednicima za finansiranje nabavke nove poljoprivredne mehanizacije, uz fiksnu kamatnu stopu od 7,5 odsto.

Rok otplate kredita je sedam godina, sa rokom mirovanja do 15. decembra 2010. godine.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.