Metalac pobedio novosadski Radnički

Izvor: RTS, 21.Nov.2008, 21:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Metalac pobedio novosadski Radnički

Košarkaši Metalca savladali su u premijernoj utakmici 10. kola Svislajon lige Srbije novosadski Radnički sa 83:61 (26:19, 13:18, 19:10, 25:14).

Valjevcima je pobeda bila neophodna u borbi za treću poziciji na tabeli koja vodi u Super ligu Srbije, posle poraza u derbi susretima sa Lajonsima u Valjevu i Borcem u Čačku.

Povređenog plejmejkera Branka Jereminova, koji je teže ozledio koleno na utakmici u Čačku, večeras je uspešno zamenio Stefan

Atanacković >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << (24), dete Metalca, koji se u matični klub vratio posle nekoliko sezona provedenih u Kraljevu, Nišu, Banjaluci i Beogradu.

Na utakmici protiv Novosađana presudila je agresivna odbrana Metalca sa dominacijom u skoku (26-15), što je donelo dosta protivnapada i pozicije za otvoren šut.

Najefikansiji u ekipi Metalca bili su bekovi Marko Ljubojević sa 20 i Nikola Mićević sa 15, kao i centri Stefan Birčević sa 13 i Radomir Marojević sa 12 poena.

U ekipi Radničkog dvocifren učinak imali su bekovi Stefan Fekete sa 15 i Zlatko Bolić sa 14 poena.

Metalac je sa osam pobeda u deset utakmica zadržao treće mesto na tabeli Svislajon lige Srbije, dok Radnički ima učinak od četiri pobede i šest poraza.

Na tabeli vode Lajonsi iz Vršca i čačanski Borac sa maksimalnim učinkom.

U 10. kolu Svislajon lige Srbije sutra igraju: Radnički 034-Zdravlje, Novi Sad-Vizura, Mašinac-Sloga, Ergonom-Borac i Napredak-Lajonsi, dok se u nedelju sastaju Mega Hipo lizing-Tamiš.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Hemofarm pobedio u Železniku

Izvor: B92, 21.Nov.2008

U prvoj utakmici devetog kola NLB lige, u srpskom duelu košarkaši Hemofarma pobedili su u Železniku FMP 87:85 (23:23, 19:18, 17:24, 28:20)...Najefikasniji kod pobednika bio je Boban Marjanović sa 15 poena i pet skokova. Još tri igrača su imala dvocifren broj poena. Miljan Pavković je ubacio 12,...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.