Izvor: Radio 021, 23.Mar.2019, 20:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Međuetnički sukob u Maliju, poginulo najmanje 50 osoba

Najmanje 50 osoba poginulo je u napadu na selo etničke zajednice Fulani u centralnom delu Malija, saopštile su lokalne vlasti i dodale da su napad sproveli lovci Dogona, druge etničke zajednice u Maliju.

"Najmanje 50 civila stradalo je u napadu na selo Ogosagu, koje su sproveli lovci", naveli su vojni izvori.

Lokalne vlasti su sa svoje strane saopštile da je u pitanju "masakr civila zajednice Fulani" i da su počinioci tradicionalni lovci rivalske zajednice Dogoni. >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << Fulani su tradicionalno nomadi koji se bave stočarstvom i trgovinom. Dogoni su poznati kao lovci, a u svetu po verskim ritualima i plesu pod maskama.

U Maliju se inače od 2013. godine nalazi mirovna misija UN u kojoj ima 12.500 vojnika i policajaca.

Istovremeno s tom misijom, Francuska od 2013. predvodi vojnu akciju uz pomoć oružanih snaga Malija protiv borbenih grupa ekstremističkih organizacija koje su zavladale područjima na severu te zemlje.

Autor: Beta

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

Povećan broj žrtava masakra u Maliju na najmanje 134

Izvor: NoviMagazin.rs, 24.Mar.2019, 17:02

Ujedinjene nacije (UN) saopštile su da, u centralnom delu Malija, ima najmanje 134 ubijenih i na desetine ranjenih, u masakru koji je opisan kao "neopisiv napad"...Francuski ambasador pri UN Fransoa Deletr osudio je masakr tokom obraćanja u subotu, u prestonici Malija...Svedoci su naveli da je etnička...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.